End of 50 days streak running

End of 50 days streak running

Which should be the medal to hang on the wall? To mark the 50 days of the struggle, that I once thought will never ends. Why this so called EX-marathoner did such a challenge to begin with? The truth is I have lost my appetite of running after my last marathon in Nov. I was […]

3 hari detox plan untuk pelari yang nak kuruskan badan

3 hari detox plan untuk pelari yang nak kuruskan badan

Apa itu detox-metox? Ok lately ni, banyak pulak orang duk promote pasal detoks sana detoks sini. Tapi yang paling menarik perhatian aku ialah bila dikatakan, salah satu punca seseorang tu dah bersenam bagai tapi tak turun-turun berat badan ialah sebab badan dah terlalu banyak racun atau toksin, jadi detok adalah satu jalan terbaik nak mengatasi. […]

Diary Cabaran sukaRUN: 50 alasan vs #50hariakuberlari day 14-18

Diary Cabaran sukaRUN: 50 alasan vs #50hariakuberlari day 14-18

Alhamdulillah, walaupun sekarang sibuk gila, aku masih lagi gigih mencari masa untuk buat cabaran 50 hari aku berlari. So far takde ponteng lagi, tak kira sesibuk mana pun hari. Contohnya weekend lepas, mak datuk, back to back aktiviti! Tapi mujur Allah kurniakan kebolehan merancang, aku plan larian harianku dengan bijak ahaks. Day 14- Berlari sambil […]

Tips sukaRUN: 7 Kebaikan berenang untuk pelari samada untuk performance atau pembaik-pulih recovery

Tips sukaRUN: 7 Kebaikan berenang untuk pelari samada untuk performance atau pembaik-pulih recovery

Sejak aku belajar berenang, aku mula jatuh cinta dengan perasaan best selepas selesai sesi swimming. Yang paling ketara ialah bagi tahap kecergasan minda. Seriously lepas habis swimming memang segar bugar, walaupun sebenarnya dah masuk waktu tidur. Then, sejak berlari setiap hari demi cabaran #50hariakuberlari kaki yang agak nak rasa sakit, bila abes je run terus […]

Cabaran sukaRUN day11: RUN & Swim

Cabaran sukaRUN day11: RUN & Swim

Semalam aku agak kepenatan, mungkin sebab berjaga sampai ke tengah malam menunggu result Ironman South Africa– salah seorang idola sukaRUN berentap untuk mendapatkan his first title there. We will cover his story soon insyaaAllah. Balik dari kerja, aku terpaksa lelap sekejap, tak dapat nak bawak my kids ke playground. Sebab energy low gila. So I […]

Cabaran sukaRUN: Kegembiraan capai 10 hari dari #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: Kegembiraan capai 10 hari dari #50hariakuberlari

Alhamdulillah, sampai jugak first stone of the challenge, 10 hari! Yay.. and I’m like the video below.. woot Kesimpulan dari hari ke sepuluh dari 50 hari aku berlari Berat turun 2 kilo (wuhuuu) Baju dah start longgar – kiranya inches is loosing Badan nampak susut sikit Kaki still ok, takde injury Mood HAPPY HAPPY HAPPY […]

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Hari minggu kami kebiasaannya memang penuh dengan aktiviti. Sesekali di musim yang belum panas sangat, ada terselit-selit aktiviti piknik atau camping. Hujung minggu ni kami bernasib baik kerana ada cuti bersama, so boleh join geng-geng kawan ke Fuwairit yang sememangnya favourite beach sekeluarga untuk bercamping. So, aku guna kesempatan ini untuk berekperimen, kata dah terikat […]

Cabaran sukaRUN: berlari dalam hujan & di circuit Women on Wheels

Cabaran sukaRUN: berlari dalam hujan & di circuit Women on Wheels

Malam semalam tak banyak gambar diambil, sebabnya aku, Myra (my 9 y.o daughter) dan Mishel (my 4 y.o daughter) masuk eventΒ Women on Wheels di Lusail International circuit. Acara berbasikal atau walk run khas untuk para wanita di Qatar. Sampai-sampai je register, phone semua kena sita- tak boleh bawak masuk, sebab no pictures allowed! Huhu so, […]

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Pagi hari ke 7, fresh dan ceria. Bangun pagi takyah snooze 8 kali πŸ˜…. Pergi kerja dengan happy, Alhamdulillah. Perasaan berlari hari ke 6 dari #50hariakuberlari Masa lari semalam, mula nak start macam biasa, rasa tak boleh pergi lagi laju, rasa malas nak push, rasa nak go slow slow.. Tapi, pikir balik, tak bleh jadi, […]

Cabaran sukaRUN: Bike & Run #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: Bike & Run #50hariakuberlari

Semalam petang, aku rasa malas gila nak keluar ke kelas cycling for beginner coach Isora. Tapi aku paksa jugak diri, bagusnya bila dah commit dengan kelas ni, since kita dah bayar, kita terpaksa paksa diri untuk pergi. Nak tak nak, dengan muka masam, angkut jugakla basikal dan kaki hehehe. Kena pulak dengan cabaran #50hariakuberlari . […]