Sukanya Vitamin untuk sakit sendi

Sukanya Vitamin untuk sakit sendi

Punca sakit sendi 

a) Kurangnya aktiviti bersenam, yang menyebabkan otot yang lemah. Otot diperlukan untuk menyokong tulang belakang, maka dengan senaman ia bantu rengangan dan menguatkan otot.

b) Tersalah urat. Risiko pada postur yang salah apabila membongkok, mencapai atau mendongak untuk mengambil sesuatu dan mengangkat barang dengan cara yang salah.

c) Kegemokan, seperti perut buncit akan menarik otot belakang dan menegangkan otot abdomen, menyebabkan sakit sendi. Pengurangan berat badan boleh meringankan beban kepada tulang belakang dan juga baik untuk jantung.

d)Slipdisc atau piring ruas tulang belakang tergelincir atau tergencat daripada kedudukan asalnya dan menekan saraf dibelakang menyebabkan kesakitan, lemah dah kebas-kebas di kaki.

e) Stres atau kerungsingan boleh mengakibatkan otot menegang dan hilang keseimbangan badan dan boleh menyebabkan kecederaan.

f) Posture yang tidak betul semasa berdiri, duduk atau bergerak lembab seperti orang malas, kedudukan sebelah pinggang lebih tinggi daripada yang sebelah lagi boleh menyebabkan otot tegang, kaku, sakit belakang, sakit leher dan kelesuan.

Vitamin sakit sendi semulajadi

Cegah sakit sendi secara semulajadi

Panduan mengurangkan sakit sendi

Pengambilan vitamin untuk sakit sendi dikatakan dapat membantu mengurangkan kesihatan secara semulajadi. Ia juga membantu meningkatkan paras kesihatan sendi dengan bekalan supplement yang diperlukan.

Advance Joint Health Tablet (AJHT) – menyokong pergerakan dan kelenturan sendi.Formula khas AJHT turut membantu mengurangkan kesakitan sendi.

Omega Guard – mengurangkan inflamasi dan radang sendi serta memberi kuasa pelincir kepada sendi sendi kita.

Ostematrix – membekalkan nutrien harian terutamanya kalsium. Ia membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang. Tulang-tulang yang sihat diperlukan untuk menyokong berat badan serta menggerakkan pelbagai otot badan untuk kekal cergas.

Jika sakit sendi terutamanya dibahagian belakang sering menganggu anda, boleh cuba perbaiki:

a) Postur dan cara yang betul untuk duduk, berdiri, berjalan, memusing badan, tidur dan mengangkat barang.

b) Semasa berdiri, boleh cuba rehatkan sebelah kaki di atas pelapek yang lebih rendah untuk menyokong belakang sebelah bawah.

c) Semasa memusing badan, cuba berpusing dengan mengerakkan kaki, bukan memusing badan kerana dikhuatiri apabila badan berpusing, menyebabkan kecederaan sendi.

d) Semasa berjalan, pastikan posisi yang tegak, kepala tegak ke depan dan dada diangkat sedikit.

e) Semasa bekerja (menggunakan komputer) hendaklah di buat pada paras ketinggian siku samada sewaktu anda duduk atau berdiri. Walau bagaimanapun kerja yang berat hendaklah dibuat pasa paras lebih rendah daripada ketinggian siku.

f) Semasa mengangkat barang hendaklah dengan mengunakan otot kaki, bukannya otot belakang. Berat barang yang selamat untuk diangkat adalah lebih kurang 3 kilogram (seperti purata berat baby baru lahir)

g) Semasa duduk, pastikan kerusi yang digunakan memberikan sokongan pada bahagian belakang. Tapak kaki dirapatkan ke lantai dan badan bersandar di kerusi.

h) Sewaktu tidur cuba selitkan bantal kecil di celah lutut, tidur mengiring dengan kaki membengkok atau tidur seperti kedudukan janin dalam perut ibu.

Selamat mencuba!

Jadi ahli Shaklee dan dapatkan produk dengan harga 15%-20% lebih murah dan bermacam-macam lagi kebaikan!

atasi sakit sendi dengan vitamin semulajadi

sakit belakang, sakit lutut, sakit pinggang, cegah secara semulajadi

 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut;

Yeen

SID: 913391

Tel (WA): 6012-2151970

yeen@sukarun.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge