Sukanya training plan Half Marathon dengan ESP!

Ok, harini dengan rasminya bermulalah latihan half marathonku yang bakal berlangsung pada 10 Januari 2015 di Disneyland, Florida Amerika. Haha seronok kan dengar lari dekat Disneyland? Kalau nak tahu ada macam-macam race marathon ni, kalau tak mampu nak buat marathon yang penuh 42.2km tu, boleh mula dengan half marathon 21km. Kalau still takut, boleh start kecil-kecilan, berlari 3km, 5km lepas tu sikit-sikit naikkanla 😉 Kalau nak boost tenaga, boleh cuba ESP macam yang diceritakan dalam entri sebelum ni.

Ini bakal menjadi half marathonku yang ke 3. Kali ni semangat lebih, sebab nak pergi satu family, even Myra pun kiteorang registerkan. Mr. Ai pulak akan buat full Marathon yang ke 4. Hehe.. berharap sangat plan kiteorang berjalan lancar. Tah tak tahu kenapa banyak kali plan nak ke US mesti separuh jalan, tak kesampaian. Kali ni mesti make sure jadi!

So, training plan Half Marathon yang bermula harini, sepatutnya kami lari rilek-rilek je sebagai permulaan, mungkin 5km, di zone selesa. Macam mana nak tau zone selesa? Ia apabila kita masih mampu bercakap sambil berlari! :)

Menarik kan?

 

nanti I cite lagi, bersambung….

 

(Nak kejar hantar anak gi kelas Tennis!)

 

Bye!

Comments

  1. Marathon kat US… syok nya…
    Manan Qayyim recently posted…Bengkel Pengurusan Wang dan Kekayaan Secara Islam 2.0My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge