Kurus masa puasa, Gemuk selepas hari Raya

Kurus masa puasa, Gemuk selepas hari Raya

Ok aku pening.. Lagi sehari je puasa, lepas tu dah raya.. Kes naya! Takut nanti makin gemuk balik! Penat nak turunkan ukur lilit di perut haha.  Aku sure ramai ade masalah ni. Especially wanita2 after 30 an. Makin berumur ni, tengok metabolisme pun macam makin merudum je kan? Dah exercise macam org gile pun tak kurus2!

Paling ta tahan, dah berlari berkilo-kilo pun tak kurus-kurus! Saiko hahaha. Nak-nak part muka, ya Allah pipi tu.. Haritu ingat lagi, anak aku gelak-gelak cakap, ‘Mommy pipi tembam, cute like Mishel’ (Mishel is my 3 years old daughter) Adoi.. sabar jela. 

Dilema wanita perut buncit
Lepas tu, ade pulak orang kate mane ade gemok?! Fine. bukanlah gemuk sangat, cuma, size tu dah berbeza dari sebelum ni. Baju yang dulu pakai sedap je, sekarang macam dah ada ‘bonjolan’ pada tempat tertentu. Makna kata kenalah check! Mesti dah naik badan tu hehehe. 

First sekali, kita kena check balik la kot pemakanan. Frankly, I did the same mistake too.. Sebab ingat dah lari jauh2, aku boleh belasah makan suka hati.. Hasilnya? Padan muke sendiri.. Hehe. So, masa raya nanti, kita kena sama-samalh beringat! Jangan makan melampau-lampau. Minum air masak! 😀

Bagi yang struggle sangat, dah tak tahu nak buat macam mana, aku rekeman, boleh cuba YES healthty fitness package ni. Selain dari menjimatkan, supplement ni salah satu benda wajib kita ambik kalau kita nak kurus selama-lamanya, bukan sekadar untuk beberapa minggu. 

Apa yang ada dalam YES healthy fitness package ni?

✔️Cinch shake & ESP protein : meal replacement yg lengkap dgn karbohidrat, kalori, lemak, protein & fiber yg diperlukan badan. Kalori dan lemak?! Jangan terperanjat! Diet Atkins pun kata kena ambik lemak tau. Badan kita perlukan kalori dan lemak untuk boostkan metabolisma dan fungsi hormon. Kalo badan kita tak cukup kalori dan lemak, boleh bagi kesan kepada sel-sel tubuh kita terutamanya sel otot. Hasilnya, berat badan mudah sangat naik bila kita berhenti program kurus. Itu yang orang panggil Yo-Yo diet! 

✔️Cinch tea : Bukan setakat bantu mata berjaga, tapi turut boost metabolisme dan tolong kawal sikit nafsu makan between meal kita 😀

✔️ Vitalea: Bekalan semua vitamin dan mineral lengkap untuk badan. Kalau nak tau, Vitalea ni ada biotin jugak! Biotin adalah bahan utama yang diperlukan untuk membantu pembakaran lemak bagi mereka yang sedang diet.

✔️ Herblax: Bantu pembuangan air besar berjalan dengan lancar. Ini antara produk terlaris, sebab ramai rupanya yang struggle untuk buang air besar. Tapi janganlah makan hari-hari, nanti usus kita dah terbiasa, dia manja, taknak berfungsi sendiri hehe.

✔️ Lecithin: Lecithin adalah pengemulsi Lemak. Satu study dr Huntington College of Health Sciences menunjukkan bahawa Lecithin membantu badan kita memecahkan lemak dalam darah menjadi partikel yg kecil. Cakap senangnya, lecithin bantu badan kita bakar lemak dengan lebih efisyen dan tak simpan dalam tisu badan. Faham ke faham?

✔️ Alfalfa: Tukang angkut-buang lemak2 yg dah dipecahkan di atas. Analogi cam lori sampah, lecitih dah kasi masuk dalm plastik sampah, ikat elok-elok, kumpul dalam tong sampah besar, Alfalfa (lori sampah) datang angkut pulak lemak-lemak (sampah) ke tempat pelupusan sampah hehe

yes-healthy-fitness-package

Korang tersangat UNTUNG kalau cuba set YES healthy fitness package ni sekarang SEBAB?

✔️ kalau masuk keahlian yang hanya RM69 je bayaran sekali seumur hidup! 
✔️ bile dah jadi ahli bermakna boleh beli produk pada harga lebih murah, ade dalam 20-25% diskaun!  YES package ni bagi extra 5% OFF!
✔️ Produk-produk yang disarankan memang dah kompem selamat dan berkesan, lebih 50 tahun kot dekat Malaysia saja. Belum kira yang dekat US sanun.

✔️ Dah beli ni, dapat pula bonus hujung bulan tu nanti. Banyak sebenarnya nak cite pasal ni, tapi takut korang pening. So, senang cita, cuba je dulu, belakang kalau nak tahu lanjut boleh PM k? :)

Notakaki: Jangan salahkan produk kalau tak berjaya capai badan idaman.Tapi salahkan diri yang tak cukup displin untuk monitor apa yang kita makan, apa yang kita buat untuk cuba capai badan impian. Ini sharing aku raya tahun lepas: tips kuruskan badan. Ini pulak ebook diet plan lengkap dengan plan larian untuk beginner.

ebook B.E.E the new you! sukaRUN weight loss program:

    • Balance of Eating and Exercise
    • Better understanding of weight loss concept
    • Meal plan suggestion
    • Training plan suggestion
    • Loose 2 to 16 kg in 8 weeks!
    • Tips to sustain the weight lost
    • 6 simple and easy recipe


Sekian.

#modeInsafNakRaya
#AkuTakutGemok

 

sukaRUN in AidilFitri!

Comments

  1. bulan puasa ni poket gemuk, raya nanti poket kurus semula.
    Dr Fattah recently posted…Download Nota Peperiksaan Separa PerubatanMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge