Sukanya ESP: Tips jogging 10km dengan cerdas

Pagi jumaat sudah jadi kebiasaan untuk saya dan geng-geng pelarisaiko berjumpa untuk sama-sama berlari. Kadang 3km kadang 5km, mengikut jadual latihan jika ada, atau paling koman pun untuk membakar lemak-lemak terkumpul untuk seminggu hehe. Sejak balik dari cuti raya, kebanyak kami sudah tidak berapa bertenaga, lari 5 km dirasakan sangat terseksa. Tapi minggu ni, saya sarankan supaya kami balik membuat larian seperti rutin, 10 km. Mulanya seua terasa seperti tidak mampu, jadi kami tetapkan untuk membuat larian 7 minit dan berjalan 3 minit sampai berakhir 10km. Ternyata kami berjaya!

Kawan-kawan agak hairan kenapa aku yang sebelum ini selalu malas nak mula berlari, malas nak lari jauh-jauh, tiba-tiba jadi bersemangat dan bertenaga. Bila pikir balik, sebenarnya memang dah set dekat minda nak lari 10km, lepas tu sebelum bergerak ke taman tempat berlari, aku sempat bancuh ESP dan minum untuk alas perut. Larian tadi agak luar biasa dari selepas pulang dari Malaysia, fasa larian agak  laju dan aku tidak terasa penat sedikit pun, Alhamdulillah.

ESP pembekal tenaga tambahan! Sambil-sambil boleh digunakan dalam set kurus, set menyusu dan set kulit cantik! Banyak sungguh kelebihan.

InsyaaALlah dalam entri seterusnya saya akan mengorek lebih dalam tentang ESP da kebaikannya.

Contact me!

YEEN

SID 913391

yeen@sukavitamin.com

+6012 2151970

+974 55022452 (Shaklee in Qatar)

Comments

  1. apa pun semuanya bermula dari minda… kalau kite boleh… mesti boleh punyeeee
    Manan Qayyim recently posted…Minum Air Sebelum Makan, Bantu Menurunkan Berat BadanMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge