Sukanya Jerawat hilang dengan Garlic Complex Shaklee!

Sukanya Jerawat hilang dengan Garlic Complex Shaklee!

Selepas mengikuti bengkel nutrisi Shaklee di Berjaya Times Square, banyak sangat ilmu yang saya mahu sebarkan kepada pembaca, antara yang paling menarik hati ialah kebaikan garlic complex Shaklee untuk mengatasi jerawat! Ya, ini disebabkan masalah jerawat yang tiba-tiba makin menjadi-jadi semasa bulan raya! Menurut speaker bengkel nutrisi, garlic atau bahasa melayunya bawang putih sebenarnya ada banyak khasiat. Kalau perasan, artis-artis korea semuanya berkulit putih gebu tulus mulus. Ini disebabkan makanan harian mereka yang kebanyakkannya mengandungi garlic!. Haaa.. itulah rahsia kecantikan semulajadi mereka!

Kenapa agaknya jerawat semakin menjadi?

Ini adalah kebiasaannya disebabkan faktor pemakanan yang tidak sihat dan tidak seimbang. Biasalah, nak-nak masa raya, semua makanan yang terhidang kebanyakkannya berlemak dan berminyak. Bagi saya pula, yang baru pulang dari tempat yang kering-kontang sudah pasti akan terkejut dengan perubahan cuaca, maka logiklah kulit pun turut terkejut, tambah-tambah dengan pemakanan yang tidak berapa terjaga, memang tunggu masa untuk jerawat meletup keluar!

Jerawat juga mungkin keluar menjadi-jadi disebabkan hormon yang tidak stabil. Sebab itu, kadang-kadang bila nak dekat period, mesti ada jerawat yang keluar. Tapi, jangan bimbang, masalah jerawat sebegini boleh diatasi.

Bagaimana bawang putih membantu hilangkan jerawat?

Menurut satu post di theacnezone, antara sifat-sifat bawang putih yang membantu dalam mengatasi masalah jerawat adalah anti-oxidant yang sangat kuat, anti-bacterial, antiFungal dan antiviral ! Maka tidak hairanlah garlic sangat bagus dalam menghapuskan bakteria yang menjadi punca kepada pembentukan jerawat! Menurut speaker bengkel lagi, bawang putih yang mengadungi Alisin ini, bertindak sebagai antibiotik semulajadi, maka masalah jerawat boleh diatasi dengan segera dari dalam badan! Garlic Complex Shaklee semestinya supplement semulajadi yang terbaik. Ini kerana perbandingannya dengan produk-produk supplement yang lain menunjukkan kombinasi dan peratusan yang sangat berbeza dan menguntungkan!

Jerawat hilang dengan Garlic Complex Shaklee

Jerawat hilang dengan Garlic Complex Shaklee

Apa kelebihan lain Garlic Complex Shaklee selain merawat jerawat?

Kelebihan lain yang dibuktikan menerusi ujian klinikal antaranya ialah:

  • Kekalkan paras kolestrol yang sihat
  • Mengekalkan paras sihat tekanan darah
  • Meningkatkan peraliran darah maka mengurangkan risiko sakit jantung

Supplemen lain yang perlu untuk pastikan jerawat tidak kembali?

Cuba kombinasi Garlic Complex, GLA Complex dan Vitamin E. Anda tentunya akan berpuas hati dengan hasilnya!

Pilihlah Shaklee kerana Shaklee sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi.

Yeen

SID 913391

Tel(WA): 012-2151970

yeen@sukavitamin.com

Trackbacks

  1. […] sini untuk produk lain yang membantu untuk mengatasi jerawat dengan […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge