Sukanya Vivix turunkan tekanan darah ibu seperti muda

Sukanya Vivix turunkan tekanan darah ibu seperti muda

Semalam baru promote Vivix Shaklee di fbpage, sekadar berkongsi testimoni tentang Vivix yang bantu kawal paras gula dalam badan, dan terus mendapat komen dari Ibu. Katanya, bukan itu saja, malah ia membantu menurunkan blood pressure ibu seperti orang muda! Wah.. gembira sangat bila dapat feedback positive macam ni.

Testimoni vivix turunkan blood pressure

Testimoni-vivix-turunkan-darah-tinggi

Punca darah tinggi:

Darah tinggi menurut definasi, adalah keadaan dimana tekanan yang dikenakan oleh darah di saluran arteri lebih tinggi dari yang sepatutnya. Ini kemudiannya boleh menyebabkan masalah kesihatan seperti penyakit jantung dan strok.
Punca utama penyakit darah tinggi adalah dari pemakanan yang tidak terkawal yang membentuk plak-plak kolestrol di dalam dinding saluran darah dan akhirnya membuatkan saluran darah mengeras. Untuk membentuk plak-plak kolestrol memerlukan:

1) Agen pengoksidaan

2)LDL atau Low Density Lipoprotein dengan erti lain kolestrol jahat

Hanya adanya 2 keadaan di atas, baru pembentukkan plak-plak kolestrol akan terus terjadi. Pengawalan makanan bekolestrol tinggi hanya boleh mengelakkan pembentukkan plak-plak baru, tetapi tidak dapat menjamin penghapusan plak-plak lama.

Jadi, apakah petua untuk turunkan tekanan darah tinggi?

  • Amalkan diet seimbang
  • Bersenam dengan kerap
  • Kurangkan berat badan
  • Jangan merokok
  • Kurangkan stress
  • Kurangkan pengambilan garam

Sebagai salah satu usaha, anda boleh cuba mengamalkan pengambilan supplement Shaklee VIVIX. Banyak testimoni yang telah dikongsi, maka saya yakin ia benar-banar membantu dalam penurunan tekanan darah tinggi. Kelebihan VIVIX dikatakan mampu memperbaik-pulih pada tahap selular. Ianya bersifat anti-oksida yang sangat bagus untuk mengelakkan, malah menghapuskan plak-plak kolestrol lama.

image googled: Tekanan darah tinggi

image googled: Tekanan darah tinggi

Sebagai seorang anak adalah menjadi tanggungjawab kita untuk membantu ibu bapa kita yang mempunyai masalah kesihatan seperti darah tinggi, cubalah pelbagai petua untuk menurunkannya. Saluran darah mereka mungkin dalam keadaan bahaya. Usia pun semakin senja, jangan biarkan mereka perg dalam keadaan terseksa. Bukankah lebih baik, jika mereka sihat dan dapat sama-sama melihat pembesaran cucu-cucu pula? Betul, ajal maut di tangan tuhan, tetapi menjadi tugas kita untuk berusaha untuk sihat selagi nyawa dikandung badan.

Jika ada simptom-simptom sakit darah tinggi, segeralah bertindak untuk mendapatkan ujian pengesahan. Amalkan hidup sihat dan permakanan seimbang, disertai pengambilan supplement. Pastikan yang semulajadi dan berkualiti seperti Shaklee.

Shaklee sentiasa terjamin berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa semulajadi.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut:
 
Yeen:: SID 913391
yeen@sukavitamin.com
(WA) +6012-2151970
OR Whatssap +974 55022452 (Qatar)

Trackbacks

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge