Tak sukanya! Berat Tak Turun2 Dengan Set Kurus Shaklee?

Tak sukanya! Berat Tak Turun2 Dengan Set Kurus Shaklee?

20140123-132407.jpgAhhh Gemuknya? Camana nak kurus? Kena Diet ke?

Kalau kita tengok iklan-iklan produk pengurusan badan ni, banyak yang promote pasal…

“Tak perlu bersenam, tak perlu berlapar”

“Hanya perlu makan/sapu/sembur produk ni saja”

Dan sebagainya.
Disebabkan lambakan produk-produk yang mengandungi fat-burning drugs ini, timbulnya salah faham tentang konsep penurunan berat badan yang sebenarnya. Sudah pasti ramai yang memilih  atau terpilih jalan pintas untuk kurus. Namun kebanyakan jalan pintas atau short cut ini, selain memberi kesan kurus yang cepat, ia juga menjadikan ia cepat pergi. Maksudnya, cepat kurus tapi cepat naik semula. Ini yang kita kenali sebagai yo-yo diet.
Tahukah anda, kurus yang sihat bukan sekadar turun berat badan.?
Dan AWAS! apabila turun berat badan tak semestinya itu kurus yang sihat!
Komposisi badan kita yang turut menyumbang kepada berat badan adalah lemak, otot dan air. Konsepnya, semakin banyak lemak dalam badan, semakin banyak kandungan air, dan semakin perlahan metabolisma membakar kalori. Semakin tinggi berat otot pula (muscle mass), semakin berkesan tubuh badan kita dalam membakar lemak.
Pendek kata, otot yang membakar lemak. So, kalau nak buang lemak-lemak yang ada, jalan yang terbaik ialah dengan membina otot.
Tapi, otot pula lebih berat dari lemak. Sebab konsep ni ramai yang ‘tertipu’. Dah diet, bersenam tapi kenapa berat tak turun-turun? Bagi mereka, berat badan adalah segalanya, Dalam program penurunan berat badan yang natural, fokus utama ialah untuk menurunkan peratusan lemak, dan menambah berat otot. Oleh itu berat badan mungkin sama, tapi kita akan rasa perubahan ukuran badan yang mengecil atau ‘inch loss’ walaupun berat tak turun. Ini yang angda mahukan bukan? Slim down healthily :)
Apabila otot badan kita sudah terbina dengan baik dan sihat, muscle mass akan bertambah, dan secara tak langsung keupayaan tubuh membakar lemak menjadi lebih baik.
Ramai yang kecewa bila berat tak turun tapi yang peliknya baju seluar makin longgar pula. Bergembiralah! Itu tandanya tubuh anda sekarang adalah mesin pembakar lemak yang baik!
*Cinch Shake Mix Shaklee adalah program Inch Loss yang menumpukan untuk pembinaan otot yang sihat.
Hubungi saya segera untuk mencuba set kurus Shaklee. Harga bermula serendah RM 138 jika anda daftar jadi ahli Shaklee! :)

Contact us to try the best slimming product from Shaklee! Always green, always safe, always work!
Yeen:: yeen@sukavitamin.com 
OR Whatssap  +6012 2151970 Shaklee Malaysia 
OR +974 55022452 (Shaklee in Qatar)

Trackbacks

  1. […] tu saya kaji balik, kenapa agaknya kali ni berbeza, kenapa susah sangat nak kuruskan badan ni? Padahal dah exercise.. hari-hari.. tapi stress takde […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge