Tak suka supplement time puasa? Tips kekal momentum kesihatan!

Mungkin anda selama ini seorang yang sangat menjaga kesihatan dengan memastikan pemakanan yang sihat dan seimbang, senaman serta pengambilan supplement tambahan. Tetapi, masuk saja bulan Ramadhan, perasaan ingin meneruskan supplement kan pudar, mainly sebab alasan-alasan yang tidak diterima pakai sepeti;

1) Kena minum banyak air, mane boleh tengah puasa..
Jika ini menjadi salah satu punca kenapa anda mengurangkan pengambilan supplement, anda boleh atasi dengan mudah. Bertukarlah kepada supplement jenis bancuhan. Maka dalam mengambil supplement, anda turut mengambil air. Untuk memastikan air yang diambil adalah cukup, perlu sukat air. Cara paling mudah adalah dengan mengunakan botol air mineral. Minum sepanjang dari masa berbuka sehingga sahur, pasti badan akan menerima air yang mencukupi.

2) Tak ingat, asyik terlupa, lepas tu dah time berpuasa
Ini sebenarnya adalah antara sebab utama kita sering meninggalkan pengambilan supplement, biar pun di masa bukan Ramadhan. Salah satu cara mudah untuk mendisplinkan diri adalah dengan memasang reminder di dalam phone, ata tampal jadual pengambilan supplement di tempat yang sering kita lalui setiap hari seperti meja cermin make-up.

Nah.. ini antara sebab-sebab yang boleh saya pikirkan buat masa ni.. insyaaAllah kalau ada jumpe lagi, akan ku update. Till then, chio~


Klik sini untuk Jadi ahli Shaklee
 dan dapatkan produk dengan harga 20% lagi murah dan bermacam-macam lagi kebaikan!

Klik sini untuk pelbagai set-set menarik Shaklee untuk bermacam-macam masalah kesihatan!

::YEEN:: ID 913391
 Yeen@sukavitamin.com 
+6012-2151970

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge