Tak suka MLM haram jadah? Elak diri dari jadi mangsa!

Tak suka MLM haram jadah? Elak diri dari jadi mangsa!

Multi-level marketing atau MLM selalu disalah tafsir disebabkan banyak kes-kes haram jadah yang tidak bertanggung-jawab mengguna-pakai konsep MLM untuk tujuan berjaya dengan jalan pintas. Konsep MLM yang sebenar jika diteliti dengan lebih baik sebenarnya mampu memberikan kebaikan kepada lebih ramai orang jika dikerjakan dengan cara yang betul. Tetapi disebabkan sikap sesetengah orang yang hanya mementingkan diri sendiri, mereka mula mencari jalan pintas untuk berjaya dengan menindas orang-orang bawahan.
Sebagai contoh, untuk memaksimakan peratusan bonus dengan pantas, mereka mengajar orang-orang bawahan untuk membeli produk barangan sehingga melayakkan individu tersebut mendapat bonus maksima, tanpa mengajar cara-cara betul untuk marketing dan strategi untuk menjual. Menyebabkan terlalu ramai orang yang tertipu, terpaksa mengeluarkan modal yang tinggi untuk bermula. Malah, mereka juga sanggup memberikan pelbagai janji manis dengan menyuruh orang-orang bawahan yang berminat untuk mencuba bisnes ini untuk membuat pinjaman modal yang tinggi dari pihak bank untuk membeli produk-produk tersebut dengan jumlah yang tinggi.

Konsep sebenar MLM adalah mentor-vs-protege. Sebagai mentor, kita diamanahkan untuk mengajar orang bawahan tentang konsep jualan dan marketing yang kita telah pelajari dan dinampak berkesan. Bukan dengan hanya memaksa mereka mengeluarkan modal untuk melayakkan bonus maksima! Dengan konsep ini, sesiapa sahaja boleh memulakan perniagaan! Tanpa perlu modal yang tinggi seperti kes MLM Haram jadah di atas. Sesiapa saja boleh belajar dan berjaya!

Bayangkan jika kita gunakan konsep MLM secara betul, betapa pahala kita akan berganda-ganda. Kita menyebarkan maklumat dan ajaran dan penerima pula akan melakukan benda yang sama, sehingga pahala kita menjadi berkali-kali ganda (seperti di dalam gamba).


Inilah kelebihan group Maszters, yang mengutamakan konsep mentor-protege untuk memastikan kita sama-sama berjaya! Cara Shaklee membalas reward juga adalah sangat adil. Orang atasan tidak akan dapat apa-apa jika diri sendiri duduk bergoyang kaki. Untuk maklumat lanjut, anda bolehlah mendaftar jadi ahli Shaklee bersama saya. Akan saya terangkan dengan lebih terperinci.

Elakkan diri anda dari menjadi mangsa MLM haram jadah! Tetapi harus ingat! Bukan semua orang yang mengerjakan MLM itu tamak dan mementingkan diri. Masih ramai lagi yang mementingkan redha akhirat, dan mengharapkan gandaan pahala seperti di group kami, insyaaAllah.

Jika ada sesetengah perniagaan yang memerlukan anda beli stok-stok produk yang berjumlah terlalu tinggi, AWAS! Anda mungkin akan terjerumus kepada perniagaan yang salah yang boleh merugikan diri!

Pilihlah dengan bijak! Disini saya ringkaskan kenapa Shaklee dan group kami adalah satu perniagaan yang bijak bagi anda!

+ Produk-produk Shaklee boleh terjual dengan sendiri disebabkan reputasinya yang tinggi (Anda hanya perlu belajar memarketkan produk dengan betul)
+ Ianya sangat In trend – semakin ramai pengguna bijak menyedari akan kepentingan supplement semulajadi, maka ianya sentiasa berada di dalam demand.
+ Produk-produk semulajadi Shaklee mempunyai reputasi yang tinggi.
+ Shaklee bebas dari kontrovesi
+ Sistem bayaran bonus yang adil
+ Bermacam-macam insentif istimewa yang Shaklee tawarkan
+ Tiada imit untuk bayaran bonus! Anda boleh pergi jauh dengan Shaklee sebagai bisnes partner
+ Bisnes ini adalah bisnes anda, boleh diperturunkan kepada anak-anak dan cucu! Maka bisnes ini perlu dilihat sebagai potensi bisnes sampai bila-bila!

Inilah masanya untuk anda bersama kami.  Jadi ahli Shaklee dan dapatkan bermacam-macam lagi kebaikan! Pendaftaran sebagai pengedar hanya serendah RM65 (pos RM10-SM/ RM20-SS) SEUMUR HIDUP anda!

Masa yang sangat sesuai untuk belajar dan berjaya! Hubungi kami segera!

::YEEN:: ID 913391
 Yeen@sukavitamin.com 
+6012-2151970


Klik sini untuk Jadi ahli Shaklee
 dan dapatkan produk dengan harga 20% lagi murah dan bermacam-macam lagi kebaikan!

Klik sini untuk pelbagai set-set menarik Shaklee untuk bermacam-macam masalah kesihatan!

Comments

  1. MLM ni 1 sistem yg bagus, tp sebab ramai yg mengeksploitasikan sistem MLM maka jadilah persepsi MLM haramjadah..
    Efie recently posted…Ada Ke MLM Halal?My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge