Tak suka kulit kusam? Ketahui rahsia kulit cantik dan berseri paling CEPAT!

Tak suka kulit kusam? Ketahui rahsia kulit cantik dan berseri paling CEPAT!

image: googled

Mana lebih penting?

Kecantikkan luaran atau dalaman? Zaman sekarang, manusia lebih cenderung untuk menampilkan diri dengan ‘ilusi’ kecantikkan sebenar. Manusia sanggup berhabis beratus-ratus ringgit hanya untuk kelihatan cantik dimata lain. Disinilah kesilapan mereka yang berhabis dengan pembelian bahan-pahan make up. Tahukah anda, menjaga kesihatan diri dari dalam, dapat selesaikan masalah penampilan yang dikhuatiri buruk itu? Nak-nak jika seseorang yang mengalami masalah seperti kulit kusam, semestinya mahu kelihatan lebih cantik, sihat dan berseri-seri, kan? Tapi apa yang dapat membantu? Banyak sangat produk-produk kecantikan yang kononnya paling power di pasaran, harga pula berbeza-beza. Macam mana nak tahu kita memilih yang terbaik?

Bagi saya, bajet harga, bajet jugak.. tapi faktor keselamatan memang nombo 1. Terlalu banyak produk-produk kecantikan sekarang yang dijual tanpa mendapatkan kelulusan. Mulalah tersebarnya produk-produk kecantikan yang mengandungi bahan toksik merbahaya. Inilah yang saya suka dengan kelebihan Shaklee, produknya sememangnya terjamin selamat, dengan ujikaji R&D yang dilakukan secara terperinci untuk setiap bahan-bahan yang digunakan,
Rahsia kulit cantik dan berseri yang paling paling cepat bagi saya ialah kombinasi 3 supplements; Sustained Released Vitamin C, Shaklee Collagen powder dan Vivix! Nak tahu apakah kebaikan kombinasi suplement ini untuk kulit cantik berseri-seri? 

Untuk menjaga kulit, dari segi luaran tu kita boleh bersihkan, guna pencuci muka, masker dan sebagainya. Tapi I think, penjagaan kecantikan kuit dari dalam jauh lebih berkesan dan kekal lama.

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit


Shaklee Collagen Powder pula terbukti berkesan untuk:
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Peranan Vivix pula dalam kecantikan kuit

  • supplemen anti penuaan (anti aging supplement) terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun tahun oleh Shaklee Syarikat No. 1 supplemen makanan di Amerika.
  • Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap selular. 
    • Melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
    • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
    • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria.
    • Melambatkan pembentukan protein AGE.
    • Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.
Untuk kombinasi yang lebih jimat, anda disarankan untuk mencuba kombinasi set D: b complex, Vitamin C dan Vitamin E.
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit: (adalah seperti yang diterangkan di atas).

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat


Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
  • Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan.
Hubungi kami segera untuk mendapatkan konsultasi dan belian!

We can be reached at:
Yeen::yeen@sukavitamin.com OR Whatssap +974 55022452 or +6012-2151970

We deliver within Malaysia and Qatar and also postage to worldwide!

Basically wherever you are! It is an online business.. no place is too far to reach


Speak Your Mind

*

CommentLuv badge