Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Pagi hari ke 7, fresh dan ceria. Bangun pagi takyah snooze 8 kali 😅. Pergi kerja dengan happy, Alhamdulillah. Perasaan berlari hari ke 6 dari #50hariakuberlari Masa lari semalam, mula nak start macam biasa, rasa tak boleh pergi lagi laju, rasa malas nak push, rasa nak go slow slow.. Tapi, pikir balik, tak bleh jadi, […]

Tips masa paling sesuai untuk berlari di bulan Ramadhan

Tips masa paling sesuai untuk berlari di bulan Ramadhan

Dah berapa hari puasa, baru 2 ke 3  kali aku berjaya berlari, huhu. Punyalah payah nak gerakkan diri ni untuk kuatkan semangat pergi berlari. Kenapa agaknya time puasa bulan Ramadan terutamanya, badan sangat susah nak digerakkan. Sebab penat beribadah kot? Siang pulak panas, haus dan dahaga. Lepas tu sekarang dah balik pulak ke Malaysia, lagilah […]