Cabaran sukaRUN: Kegembiraan capai 10 hari dari #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: Kegembiraan capai 10 hari dari #50hariakuberlari

Alhamdulillah, sampai jugak first stone of the challenge, 10 hari! Yay.. and I’m like the video below.. woot Kesimpulan dari hari ke sepuluh dari 50 hari aku berlari Berat turun 2 kilo (wuhuuu) Baju dah start longgar – kiranya inches is loosing Badan nampak susut sikit Kaki still ok, takde injury Mood HAPPY HAPPY HAPPY […]

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Hari minggu kami kebiasaannya memang penuh dengan aktiviti. Sesekali di musim yang belum panas sangat, ada terselit-selit aktiviti piknik atau camping. Hujung minggu ni kami bernasib baik kerana ada cuti bersama, so boleh join geng-geng kawan ke Fuwairit yang sememangnya favourite beach sekeluarga untuk bercamping. So, aku guna kesempatan ini untuk berekperimen, kata dah terikat […]

tak suka berLARI lagi… 9 sebab untuk kembalikan semangat yang hilang!

tak suka berLARI lagi… 9 sebab untuk kembalikan semangat yang hilang!

Kenapa agaknya ada masa kita rasa sangat sukakan sesuatu, kemudian ada masa pula kita tak suka? Memang lumrah manusia begitu aku rasa. Kalau ada sesuatu yang mencetus semangat kita, mesti kita terasa nak maju, maju dan maju.. tapi bila ada sesuatu yang mencuit hati, menganggu emosi kita, mesti kita akan terasa terkilan sedikit dan mungkin […]

Sukakah 5 hari dipukau, dari bodoh ke pandai ?!

Sukakah 5 hari dipukau, dari bodoh ke pandai ?!

Satu kata-kata yang aku pegang selepas mengikuti beberapa seminar luar biasa. “Hidup ini adalah untuk menambah nilai dengan menyebarkan manfaat kepada orang lain” – DAO Sejak mengenali beliau, aku rasakan telah menjadi kewajipan bagiku untuk menyebarkan sebanyak manfaat yang mungkin. Satu nilai yang boleh aku kongsikan ialah pengalaman beberapa tahun aku berlari half marathon di arena antarabangsa […]