End of 50 days streak running

End of 50 days streak running

Which should be the medal to hang on the wall? To mark the 50 days of the struggle, that I once thought will never ends. Why this so called EX-marathoner did such a challenge to begin with? The truth is I have lost my appetite of running after my last marathon in Nov. I was […]

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Hari minggu kami kebiasaannya memang penuh dengan aktiviti. Sesekali di musim yang belum panas sangat, ada terselit-selit aktiviti piknik atau camping. Hujung minggu ni kami bernasib baik kerana ada cuti bersama, so boleh join geng-geng kawan ke Fuwairit yang sememangnya favourite beach sekeluarga untuk bercamping. So, aku guna kesempatan ini untuk berekperimen, kata dah terikat […]

Cabaran sukaRUN: berlari dalam hujan & di circuit Women on Wheels

Cabaran sukaRUN: berlari dalam hujan & di circuit Women on Wheels

Malam semalam tak banyak gambar diambil, sebabnya aku, Myra (my 9 y.o daughter) dan Mishel (my 4 y.o daughter) masuk event Women on Wheels di Lusail International circuit. Acara berbasikal atau walk run khas untuk para wanita di Qatar. Sampai-sampai je register, phone semua kena sita- tak boleh bawak masuk, sebab no pictures allowed! Huhu so, […]

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Pagi hari ke 7, fresh dan ceria. Bangun pagi takyah snooze 8 kali 😅. Pergi kerja dengan happy, Alhamdulillah. Perasaan berlari hari ke 6 dari #50hariakuberlari Masa lari semalam, mula nak start macam biasa, rasa tak boleh pergi lagi laju, rasa malas nak push, rasa nak go slow slow.. Tapi, pikir balik, tak bleh jadi, […]

sukaRUN.. perkongsian dari Madridgirls: Loly

sukaRUN.. perkongsian dari Madridgirls: Loly

Seperti yang dijanjikan dalam last entri (pengalaman sukaRUN keliling Madrid Marathon), harini aku nak kongsikan satu-satu perasaan dari my running buddies. Salah seorangnya iron lady Lolyta Poniman, seorang yang memang gila adventurous, boleh buat apa saja! Bukan maksud aku setakat berlari atau bersukan (termasuk yoga handstand!) jer, tapi macam-macam lagi, dari sedaring terjun kapal terbang […]

Pengalaman sukaRUN keliling Madrid Marathon dan itinerary lengkap bahagian IV

Pengalaman sukaRUN keliling Madrid Marathon dan itinerary lengkap bahagian IV

Sambungan dari part III 26 April 2015 Seperti tidak percaya, akhirnya tiba juga hari race Marathon Madrid. This is it, the day that I will put myself to test. Hari dimana aku akan cuba mengatasi ketakutan aku tentang full marathon, larian sejauh 42.195 km tanpa henti! Sebab kalau nak walk run macam dalam latihan, memang […]

tak suka berLARI lagi… 9 sebab untuk kembalikan semangat yang hilang!

tak suka berLARI lagi… 9 sebab untuk kembalikan semangat yang hilang!

Kenapa agaknya ada masa kita rasa sangat sukakan sesuatu, kemudian ada masa pula kita tak suka? Memang lumrah manusia begitu aku rasa. Kalau ada sesuatu yang mencetus semangat kita, mesti kita terasa nak maju, maju dan maju.. tapi bila ada sesuatu yang mencuit hati, menganggu emosi kita, mesti kita akan terasa terkilan sedikit dan mungkin […]