Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Cabaran sukaRUN: Barefoot run on beach

Hari minggu kami kebiasaannya memang penuh dengan aktiviti. Sesekali di musim yang belum panas sangat, ada terselit-selit aktiviti piknik atau camping. Hujung minggu ni kami bernasib baik kerana ada cuti bersama, so boleh join geng-geng kawan ke Fuwairit yang sememangnya favourite beach sekeluarga untuk bercamping. So, aku guna kesempatan ini untuk berekperimen, kata dah terikat […]

Cabaran sukaRUN: berlari dalam hujan & di circuit Women on Wheels

Cabaran sukaRUN: berlari dalam hujan & di circuit Women on Wheels

Malam semalam tak banyak gambar diambil, sebabnya aku, Myra (my 9 y.o daughter) dan Mishel (my 4 y.o daughter) masuk event Women on Wheels di Lusail International circuit. Acara berbasikal atau walk run khas untuk para wanita di Qatar. Sampai-sampai je register, phone semua kena sita- tak boleh bawak masuk, sebab no pictures allowed! Huhu so, […]

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: day 6 #50hariakuberlari

Pagi hari ke 7, fresh dan ceria. Bangun pagi takyah snooze 8 kali 😅. Pergi kerja dengan happy, Alhamdulillah. Perasaan berlari hari ke 6 dari #50hariakuberlari Masa lari semalam, mula nak start macam biasa, rasa tak boleh pergi lagi laju, rasa malas nak push, rasa nak go slow slow.. Tapi, pikir balik, tak bleh jadi, […]

Cabaran sukaRUN: Bike & Run #50hariakuberlari

Cabaran sukaRUN: Bike & Run #50hariakuberlari

Semalam petang, aku rasa malas gila nak keluar ke kelas cycling for beginner coach Isora. Tapi aku paksa jugak diri, bagusnya bila dah commit dengan kelas ni, since kita dah bayar, kita terpaksa paksa diri untuk pergi. Nak tak nak, dengan muka masam, angkut jugakla basikal dan kaki hehehe. Kena pulak dengan cabaran #50hariakuberlari . […]