SUKAnya Zinc Complex terutama untuk lelaki

SUKAnya Zinc Complex terutama untuk lelaki

Perbezaan Shaklee
Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutren semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mufah untuk diserap oleh tubuh kita.
Zinc sesuai untuk pengambilan jangka pangjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Manfaat utama:

 • Mengaktifkan 200jenis enzim- zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kits untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

 • Membentuk kolagen – membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
 • Memperbaiki Diabetes – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.
 • Bintik putih dikuku – Bintik putih dikuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
 • Mempertingkatkan sistem imun- Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentabg kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 • Mempercepatkan pemulihan luka – Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur keatas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
 • Memperbaiki masalah Prostat- Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%
 • Kemampuan Seks lelaki- Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 • Ovulasi wanita- Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.
 • Memperbaiki Radang Kulit- Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
 • Mengekalkan deris bau- untuk mengekalkan deria bai yang sihat dan sensitive (rasa & bau)
Zinc adalah suatu khazanah lelaki
Zinc didalam prostat lelaki adalah 10kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Difisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

Cadangan: Untuk pemeliharaan kesihatan dan waktu tumbesaran: 2 kali sehari, 1 tab selepas makan.
Untuk melawan kanser, mempertingkat sistem imun dan fungsi seksual: 2 kali sehari, 2 tabs setiap kali.

Sumber: Buku Nutrisi

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge