Sukanya Vivix! Elak penyakit 3 serangkai: kencing manis, darah tinggi dan jantung!

Sukanya Vivix! Elak penyakit 3 serangkai: kencing manis, darah tinggi dan jantung!

Penyakit 3 serangkai Diabetes atau kencing manis, darah tinggi dan jantung semakin meningkat dikalangan rakyat Malaysia. Bagaiman untuk mengatasi atau mengelakkan dari terkena? Mari kita fahami terlebih dahulu, apa punca penyakit-penyakit 3 serangkai itu.
1) Diabetes atau kencing manis adalah sejenis penyakit senyap. Ia biasanya tidak menunjukkan tanda-tanda awal sehinggalah masuk ke 7 atau 10 tahun dimana ia terus me-libatkan komplikasi seperti serangan jantung, strok, kerosakan buah pinggang dan pengurangan penglihatan. Diabetes adalah penyakit kronik yang kekal seumur hidup. Belum ada lagi ubat yang boleh menyembuhkan diabetes. Tetapi diabetes boleh dikawal dengan cara pemakanan yang sihat dan seimbang, pengurangan berat badan dan senaman. Pengambilan supplement juga sangat membantu dalam pengawalan paras gula badan. 
2) Darah Tinggi sebenarnya disebabkan pengoksidaan kolestrol pada dinding arteri darah. Pembentukan plak-plak ini menyebabkan salur darah menjadi keras dan sempit, menyebabkan tekanan darah yang tinggi. Pengawalan makanan yang berkolestrol tinggi boleh mengurangkan pembentukan plak baru, tetapi tidak boleh menghilangkan plak-plak lama yang telah terbentuk.  Maka penting untuk fahami bagaimana plak-plak itu terjadi. Untuk plak-plak terjadi, dua keadaan diperlukan, iaitu pengoksidaan dan kolestrol (LDL) yang jugak dikenali lemak jahat. Vivix Shaklee memberikan pelindungan antioksidan. 
3) Penyakit Jantung adalah sangat berkait rapat dengan darah tinggi dan diabetes. Vivix yang sangat kaya dengan resveratol memang sangat bagus untuk mengelakkan penyakit jantung dari menyerang! Hanya satu sudu kecil, Vivix Shaklee mampu mengurangkan pelbagai penyakit-penyakit kronik!
Jom tengok apa kandungan sumber-sumber bahan aktif Vivix.
Sumber Vivix
Apa itu Resveratol ??
Resveratol adalah antioxidant semulajadi yang ditemui di dalam tumbuh-tumbuhan, bijirin dan buah-buahan termasuk anggur dan produk dari anggur seperti wine. Resveratol ialah polyphenol yang disahkan menerusi ujian klinikal yang dijalankan di seluruh dunia meningkatkan kesihatan dan kecergasan 
Vivix dihasilakan dari 4 produk penting berikut;

1) Muscadine Grape

Muscadine Grape merupakan sumber buah paling mujarab yang dilengkapi dengan polyphenol profile yang memberikan beberapa kelebihan. Berbeza dengan anggur yang lain, Muscadine Grape mempunyai konsentrasi ellagitanins yang apabila diganbung dengan Muscadine Grape yang lain akan meningkatkan kekuatan antioxidantnya!
2) Polygonum Cuspidatum
Polygonum Cuspidatum mengandungi resveratrol.Seperti yang diterangkan di atas, ianya bertindak melambatkan proses penuaan, merendahkan kadar kolesterol, tekanan darah dan membantu pengurangan berat badan. 

3) European Elderberry
European Elderberry mengandungi flavanoids, vitamin A, B dan C serta mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat. Ia bertindak dengan menguatkan sistem imun badan dan dapat melawan jangkitan selesema, asma, batuk, sesak dada dan diabetis. Ia juga berupaya merendahkan tahap kolesterol dan mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok. Ia juga membantu mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan serta fungsi penghadaman.

4) Purple Carrot

Purple Carrot mengandungi vitamin A yang sedia-maklum sangat baik untuk mata. Merupakan antioksidan, anti-radang, anti mikrobial dan anti-carsinogen. Berkebolehan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. mengandungi asid klorogenik yang boleh mengurangkan diabetis. 
Faktor-faktor seperti tekanan, makanan tidak seimbang dan persekitaran yang bertoksin melemahkan sel-sel sistem pertahanan badan, mengurangkan tenaga sel, merosakkan DNA dan mengurangkan prestasi sel-sel yang kesemuanya menyumbang kepada penuaan selular. Kajian menunjukkan bahan-bahan Vivix telah memberikan kesan positif kepada empat mekanisma penting di tahap selualar iaitu;
1. Pertahanan Sel
Bahan penting Vivix dibuktikan menumpulkan tindak-balas tekanan biologi, yang dalam jangka masa yang lama akan menyumbang kepada penuaan selular.
2. Tenaga Sel

Hasil kajian makmal memnunjukkan sumber terpenting Vivix meningkatan tenaga pada tahan selular yang seperti yang kita ketahui menurun mengikut usia. 

3. Pembaik-pulih sel
Hasil kajian makmal memnunjukkan sumber terpenting Vivix mempertahankan dan memperbaiki DNA yang diserang berjuta-juta kali setiap kali setiah hari! Penyerangan ini boleh merosakkan sel DNA yang boleh menyebabkan salah ‘tafsir’ di DNA yang boleh menggangu fungsi sel dan jangka hayatnya. 

4. Prestasi Sel
Hasil kajian makmal memnunjukkan sumber terpenting Vivix mengaktifkan genetic regulator yang membantu meningkatan prestasi selular dan melambatkan pembentukan protein AGE, yang apabila terkumpul, boleh merosakkan sel. 


Nak cuba?

Klik logo di bawah untuk beli sekarang!


Klik sini untuk Jadi ahli Shaklee
 dan dapatkan produk dengan harga 20% lagi murah dan bermacam-macam lagi kebaikan!

Klik sini untuk pelbagai set-set menarik Shaklee untuk bermacam-macam masalah kesihatan!

::Yeen ID: 913391 Yeen@sukavitamin.com 
WA +6012-2151970

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge