Sukanya ‘treatment’ rambut dengan syampu semulajadi Shaklee Prosante

Sukanya ‘treatment’ rambut dengan syampu semulajadi Shaklee Prosante

Dah lama mencari syampu yang selamat dan tidak ada bahan kimia yang tinggi dan membahayakan kesihatan. Rupe-rupenye Shaklee yang terkenal dengan pelbagai produk supplement, ada jugak produk kecantikan dari luar yang hebat, seperti siri produk syampu Prosante.
Ianya sangat wangi dan sedap dipakai. Saya terus jatuh cinta. Mari kita tengok apa yang dalam dalam set Prosante.

Nourishing Scalpt treatment
Penting untuk penjagaan kulit kepala yang optimum. Diperkaya dengan vitamin antioksida A, E dan Koenzim Q10 yang dapat melindungi anda daripa radikal bebas dan pencemaran persekitaran. Formula tanpa bilas dan tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak.
Perbezaan Shaklee: Prosante Nourishing Scalp treatment adalah formula ekslusif yan g mampu mengurangkan keguguran rambut semasa penyikat dan melebatkan serta menguatkan rambut secara semulajadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem penjagaan rambut ProSante.

Revitalizing Shampoo – 
Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambutSistem pembersih yang lembut dan berpatenMenyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu lembap atau kering.


Purifying Shampoo –
Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar dari persekitaran. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambutIdeal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.


Replenishing Conditioner –
Pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak suteraMemperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabangMenguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi.

Lightweight Conditioner –
Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekitMengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihatMenghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus.

Long lasting finishing spray –
Sesuai untuk fesyen rambut, memastikan gaya rambut tidak berubahMemberikan perlindungan UVMenguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.



Terdapat testimoni-testimoni yang mengatakan penggunaan syampu semulajadi Shaklee Prosante selama 6 bulan berturut-turut menampakkan perbezaan kepada kelebatan dan kesihatan rambut. 

Testimoni yang diambil dari perkongsian di internet;


‘assalamualaikum...
Kak cery, masih kenal dgn saya?
Saja nak kongsi pasal Shaklee.Aritu ada belikan untuk adik set perawatan rambut PROSANTE. Shukur sgt bila baru dapat tgk hasilnya...rambut adik zura mula nampak lebat dan hitam.yg terperasan tu bila nampak byk anak rambut yg baru dan kulit kepalanya dah tak nampak sgt. itu pun tak tahu nak suggest apa kat dia cuma belikan dia B-comp, zinc & set Prosante..SHUKUR sgt .thanks ye kak..’
 
‘Well well, first time guna dah rasa besttt!
Warna shampoo tu jernih. Kawan saya cakap, shampoo yang warna nya tak jernih tu maksudnya banyak bahan kimia dalam tu. Jadi saya agak impressed bila tengok shampoo Prosante tu berwarna jernih. He he. Lepas tu guna sikit je dah cukup cover satu kepala. Kalau shampoo mahal yg saya beli tapi tak berkesan tu kena guna banyak. Kalau tak, tak cukup. Jadi dah jimat kalau guna prosante. Lagi satu yang best, lepas bilas, memang rasa rambut kesat dan berkilat. Wah wah gittew. Tak ada rambut pada tangan. Wallah!

Dan yang paling best, memang shampoo hari-hari dan rambut dah tak gugur and saya dapat rasakan Prosante tu kuatkan akar rambut lah. Tapi saya tak tahulah…. ke saya je feeling lebih…hehe Jadi sekarang saya memang stick to Prosante sahaja tanpa ragu. Best!’

Untuk efek ‘treatment’ rambut yang lebih best, semestinya kena cuba dari dalam ke luar. Syampu sahaja mungkin cukup, tetapi menganbil masa yang agak lama. Apa kata cuba set vitamin untuk dimakan seiring bersama penggunaan syampu Prosante? Disarankan juga untuk ambil Zinc complex yang berfungis untuk menguatkan akar rambut.

 
Apa lagi? ingin mencuba? Hubungi saya segera!  
 
To order, Call/SMS/WA or email  yeen@sukavitamin.com





Find

  us on facebook, like our page and receive more useful tips!


We deliver within Malaysia and Qatar and also postage to worldwide! 


Speak Your Mind

*

CommentLuv badge