Sukanya rahsia semulajadi banyakkan susu badan!

Sukanya rahsia semulajadi banyakkan susu badan!

Zaman sekarang, makin ramai Ibu-ibu tersedar tentang kepentingan susu badan untuk bayi mereka. Mengikut kajian, penyusuan badan banyak faedah bagi kedua Ibu dan bayi. Ia merupakan cara istimewa untuk merapatkan hubungan ibu dan bayi. Susu Ibu terlalu tinggi khasiatnya, yang sangat diperlukan untuk bayi terutama sekali diawal 6 bulan pertama hidupnya.
Susu ibu penuh dengan nutrien yang tidak dapat diganti dengan susu formula. Susu ibu mengadungi antibodi semulajadi yang boleh membantu melindungi bayi dari penyakit-penyakit seperti jangkitan telinga, infeksi urinari, selsema dan gastroenteritis atau kuman dalam perut. Ia juga sangat bagus dalam mengurangkan risiko alergik seperti asma dan ekzema dan penyakit-penyakit merbahaya seperti kencing manis dan leukemia. 
Susu ibu juga terbukti mengandungi asid lemak politaktepu yang sangat penting dalam membantu perkembangan otak bayi! Secara teorinya, dengan memastikan bekalan susu badan yang cukup, bayi anda akan lebih bijak! 
Kebaikan untuk ibu pula, ianya dapat mengurankag risiko di usia tua dari penyakit seperti kanser payudara pra-menopaus, kanser ovari ataupun keretakan tulang dari osteoperosis. Ibu-ibu yang menyusu badan juga lebih mudah untuk kembali kurus ke rupa bentuk asal :)

Benarkah vitamin semulajadi Shaklee berfungsi untuk membanyakkan susu badan?

Kita harus paham konsep asas penyusuan susu ibu. Pengeluaran vs Permintaan. Lagi banyak permintaan, lagi banyaklah pengeluaran. Sebab itu, penting untuk kerapkan penyusuan, semakin kerap bayi menyusu, semakin banyaklah susu badan!

Tapi apa yang sering terjadi apabila ibu-ibu cuba untuk meneruskan penyusuan badan ialah, ibu-ibu berasa sangat letih dan tertekan. Di sinilah gunanya vitamin semulajadi Shaklee yang dapat membantu dalam membekalkan zat-zat tambahan kepada ibu yang pada masa yang sama dapat disalurkan ke bayi.

Pengambilan vitamin membantu ibu mengatasi masalah dalam dirinya seperti kurang nutrisi, stress, kurang rehat dan sebagainya. Bagi ibu-ibu yang bekerja,  ibu harus terus mengepam dan disarankan untuk mulakan serta-merta sejak dari dalam pantang! Pam secara konsisten mengikut teknik yang betul. Untuk maklumat lanjut, dengan setiap pembelian set breastfeeding Shaklee, saya akan bekalkan e-book percuma tentang konsep penyusuan susu badan!

Dah banyak testimoni positif yang saya terima tentang set breastfeeding Shaklee, antaranya ia dikatakan telah membantu ibu-ibu menyusukan anak dengan lebih berkesan, menyihatkan tubuh badan dan memberi tenaga. Pada mulanya ramai yang tak yakin dengan Shaklee, tetapi setelah diajar tentang konsep sebenar dan cara pengambilan yang betul, alhamdulillah makin ramai yang kini gembira menjadikan Shaklee sebahagian dalam gaya hidup sihat mereka.

Apa lagi, tak perlu tunggu susu merudum untuk mendapatkan set-set hebat untuk ibu menyusu ini: 

Set Triple M : Set Premium dengan Vita-Lea, B Complex, Vita-C, Ostematrix, Alfalfa, ESP

Set Eufor Pack : Set untuk yang elergi alfalfa mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C,  Ostematrix

Set E : Vita-Lea, B Complex, Vita-C, Ostematrix, Alfalfa

Set B : Set Asas mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C, Alfalfa

Pssst.. kalau nak set menyusu sambil kurus pun ade! Klik sini untuk testimoni!

DAPATKAN e-book ekslusif ‘TIPS TAMBAH SUSU BADAN’ secara PERCUMA apabila anda beli set breastfeeding Shaklee!

Call/SMS/WA no to order: Atau klik sini untuk borang pesanan


Yeen:: yeen@sukavitamin.com OR SMS/Whatssap +974 55022452 or +6012 2151970


* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge