Sukanya petua hilangkan jerawat dan parut dengan cepat!

Sukanya petua hilangkan jerawat dan parut dengan cepat!

Sumber: Google image

Haish.. dah tua-tua ni kenapa jerawat masih ada? Ingatkan time muda-muda je die sebok ade sebab ‘raging hormon’… dah tu, nape lepas masuk anak 3 pun still kluar? Arghhhh…
Jangan cepat melatah.. pahami punca jerawat dan cari petua hilangkan jerawat dan parut secara semulajadi. Sesiapa saja boleh kena jerawat, ia tidak mengikut faktor umur.

Umumnya, ikutkan artikel dari Dr.Hasseenah, jerawat terbentuk bila sebum, bakteria dan sel kulit mati tersumbat di dalam liang roma kulit. Beberapa punca yang boleh menyebabkan jerawat adalah;

  • Faktor Hormon

Di usia remajalah kelenjar sebaceous yang bergantung rapat dengan hormon androgen akan mengembang dan mengeluarkan lebih banak sebum. Sebab itu, pada usia remajalah paling kerap masalah jerawat terjadi. Ianya akan berkurangan sejajar dengan peningkatan umur.

  • Bakteria
Didalam sel kulit mati biasanya ada sejenis bakteria bernama Propionibacterium acnesÂ. Sumber makanannya ialah sebum dan sel-sel mati pada permukaan kulit. 
  • Pemakanan 

Diet memainkan peranan dalam tahap insulin badan kita. Insulin adalah hormon terpenting manusia yang sangat mempengaruhi hormon-hormon lain termasuklah hormon androgen yang merupakan salah satu penyebab jerawat.
  • Stress

Stress yang tinggi mempengaruhi adrenalin serta hormon androgen yang ada di dalam badan , yang menyebabkan pengeluaran dengan berlebihan dan menjadi punca berlakunya pertumbuhan jerawat.
  • Alat Solek

Perliharalah kebersihan kulit anda selepas memakai alat solek, kerana jika tidak dijaga ia boleh memburukkan lagi keadaan jerawat pada kulit terutama muka anda. Nanti petua hilankan jerawat mana pun tak jalan!
  • Matahari 

Kulit yang terdedah pada haba matahari boleh menyebabkan kulit berpeluh dan berminyak sekaligus menyumbatkan liang roma.

Nah.. banyak tuuu punca-punca jerawat belaku. Cuba kaji balik dan ubah apa yang patut untuk mengelakkan pertumbuhan jerawat. Dengan bantuan supplement semulajadi Shaklee, kini petua hilangkan jerawat dan parut boleh dipercepatkan. 
Cadangan yang paling best, ialah pengambilan GLA complex untuk kawal hormon wanita (terutamanya remaja yang sedang membesar). ESP pula untuk repair balik parut-parut di kulit yang menghasilkan kulit yang lebih putih dan gebu. Vitamin E pun sangat best untuk mengecutkan jerawat yang baru nak naik. Saya sendiri sentiasa amalkan, bile ade terase jerawat baru naik, terus telan Vitamin E, esoknye sure dah kecut dan tak jadi tumbuh. Yang besnye Vitamin E ni jugak mencantikkan kembali kulit dengan merepair sel-sel kulit dari dalam. So memang sangat berkesan untuk hilangkan jerawat dan parut dengan cepat!
Anda juga boleh cuba ambil Vit C untuk meningkatkan imuniti badan bagi mengelakkan jangkitan berterusan. Dan bagi mereka yang ada masalah kulit berminyak, Shaklee Collagen sangat-sangat membantu. Ia telah dibuktikan secara klinikal sebagai produk anti penuaan yang menghidrat, mengembalikan keanjalan kulit, melembut dan melicinkan kulit! Sangat-sangat power! Alah beli menang memakai orang kate :)
Sekarang anda ada 2 pilihan, samada terus berdiam dan tidak ambil langkah-langkah mencegah dan merawat, atau segera menghubungi kami untuk cuba pantau masalah jerawat anda. Jangan risau, anda boleh dapatkan konsultasi secara percuma. Malah lebih best lagi, anda juga boleh dapatkan harga produk-produk Shaklee jauh lebih murah dengan mendaftar jadi ahli Shaklee!

Beli sekarang anda akan dihadiahkan dengan e-book Rahsia Kulit Cantik Tulus Mulus secara percuma! Buku ini mengandungi tips2 kecantikan dan resepi resepi semulajadi untuk kulit yang lebih halus dan berseri. Terhad untuk pembelian 500 pertama!  



Hubungi kami segera!:

Yeen::yeen@sukavitamin.com OR Whatssap +974 55022452
Enna::enna@sukavitamin.com OR Whatssap +6011 28040840

We deliver within Malaysia and Qatar and also postage to worldwide!

Basically wherever you are! It is an online business.. no place is too far to reach

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge