Sukanya petua hilangkan batuk yang superb!

Sukanya petua hilangkan batuk yang superb!

Anda baru nak start batuk?
Atau anda dah batuk tak baik-baik?
Anda tidak suka pada ubat moden? mahukan petua untuk hilangkan mabuk dengan cepat?

Ada banyak cara traditional yang saya duk belajar dari makcik google untuk hilangkan batuk. Ye, dah macam-macam petua mak nenek dah ikut, sebabnye saye bukan jenis yang suka sangat makan ubat-ubatan ni. Bagi saya, cuba dulu petua tradisional, kalau 2 sampai 3 minggu tak baik-baik jugak, makanya barulah masa untuk mencuba benda baru.

Ok, ini review saya sendiri dalam cubaan nak hilangkan batuk;

  1. Madu + Lemon + air suam

Ini so far the best remedy. Sedap pun sedap.. maka tak dinafikan, setiap kali batuk, inilah peneman sepanjang masa. :)
Apa yang besnye gabungan kedua-dua ni? Oh madu kira bertindak macam antibiotik, yang lemon plak tak brape sure.. maybe untuk sedapkan tekak hehehe

 2. Kicap & Limau nipis

Ini my favourite gak ni,, sedap gile.. dengar cam horor nak buat, tapi rupenye sedap gile ok?!
campur kicap dalam satu sudu besar, perah limau nipis sikit.. telan! Siap! sedapppp.. :)

3. Omega Guard Shaklee

Oh ini yang paling senang, memang sangat bagus untuk elakkan batuk menjadik-jadik. Aritu brape kali dah nak batuk, bile telan omega siap-siap, terus baik tak jadi batuk! Alhamdulillah..
Oh ye, ini tidak memerlukan anda campur dengan bahan lain, ianya berbentuk capsul, maka sangat mudah untuk di ambil bila-bila masa, di mana saja.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge