Sukanya petua anak sembelit yang sangat mujarab

Sukanya petua anak sembelit yang sangat mujarab

Sebelum cuba mengatasi sesuatu masalah, kita perlu kaji punca masalah itu berlaku. Kenapa agaknya anak kita sembelit? Kebiasaannya punca sembelit adalah dari faktor pemakanan. 5 makanan dibawah disahkan penyebab utama sembelit.

  • Makanan diproses atau yang kita panggil fast food seperti pizza, burger, nuggets adalah rendah kandungan seratnya, maka boleh menyebabkan risiko sembelit lebih tinggi.
  • Daging Merah merupakan salah satu makanan yang memerlukan masa yang agak lama untuk dicerna, lebih 90 jam! 
  • Produk bergula tinggi seperti biskut, kek, kuih-muih juga rendanh kandungan serat dan meningkatkan risiko sembelit.
  • Produk bersusu seperti susu segar, mentega, keju, aiskrim adalah makanan yang tinngi lemak tepu dan rendah kandungan serat. 
  • Kaffeine boleh menyebabkan dehidrasi yang menyebabkan sembelit terjadi. Minuman berkaffeine termasuk kopi, coklat malah teh sekali pun.

So, first petua anak sembelit yang anda perlu buat adalah dengan mengawal pemakanan mereka. Pastikan anak anda makan mengikut portion dari kelas makanan yang disarankan. Makanan yang seimbang juga sangat penting untuk pembesaran anak-anak yang sihat.

Bagi ibu-ibu yang bekerja, semestinya sangat mencabar untuk memastikan anak-anak mendapat makanan yang seimbang. Cara paling mudah kebiasaannya memangla beralih ke fast food. Jangan risau, ada berita baik untuk anda. Saya juga seorang ibu yang bekerja, maka saya sangat memahami keadaan anda.

Alhamdulillah, saya dipertemukan dengan Shaklee Meal Shake yang merupakan satu lagi petua anak sembelit yang saya rasakan sangat mujarab. Anak saya yang selama ini nak berak seperti mahu beranak, tidak lagi mengalami masalah yang sama.

Shaklee Meal shake ini rendah kandungan lemak tetapi kaya dengan kandungan sirat dan bekalan 19 vitamin dan minerals tambahan yang diperlukan oleh badan. Rasanya yang sangat sedap berperisa vanilla sangat digemari oleh anak-anak saya.

Cara makan pun hanyalah satu sudu kecil sehari  dicampur dengan minuman kegemaran mereka (mengikut umur, untuk maklumat details, selepas anda beli saya akan consult dengan lebih terperinci). Satu canister seberat 544gram hanyalah RM113.75. Boleh tahan 2-3 bulan mengikut penggunaan.

Jika anda berminat untuk mencuba bolehlah hubungi saya, (kalau rasa terlalu mahal cuba jadi ahli Shaklee, dapat diskaun penjimatan up to 25%! Bayaran keahlian hanyalah sekali seumur hidup untuk penjimatan berterusan!) dan berita baik yang lebih best ialah.. bulan May 2014 adalah bulan promosi meal Shake! Beli 6 percuma 1!

Stay Naturally healthy with Shaklee!

yeen@sukavitamin.com or +6012-2151970

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge