Sukanya lari 10km keliling Gharrafa

Sukanya lari 10km keliling Gharrafa

Dah lama si dia tak teman I lari, mentang-mentang I lari slow.. tapi pagi tadi, nak pulak die tolong teman hehehe.. so sweet! Bagusnya sekarang, musim sejuk di Qatar, so cuaca agak ok even kalau nak start lari lambat. Kiteorang keluar berlari jam 630am, shich is actually dah lambat kalau waktu Qatar, sini sun rise kul 5:45am camtu.. so 630, matahari dah mula tinggi..

Couple pelari

Couple pelari

Alhamdulillah, walau agak lambat start lari, tapi masih terasa sejuk dingin cuaca winter. So, lari pun masih best.. (padahal dah separuh nyawa sebab lari dengan orang pro!)

3 minggu lagi ada race Ooreedoo Marathon di Doha, jadi larian sekarang sebagai latihan untuk tambah stamina.. entahla apa yang sempat di improve dalam 3 minggu ni.. haha.. harap2 kurang penatla kot mase lari race nanti.. bosan dah I jadi pelari slow yang tak fit hehehe..

Sebelum kluar berlari, seperti biasa, i siapkan diri minum shakes, then bawak bekal air bancuhan seperti ala-ala gatorade.. membantu la jugak! Mula-mula sampao lepas 3 km, I dah rasa nak give up.. penat sangat rasa! Tapi hubbyku gigih.. memberi dorongan suruh keep running! sikit je lagi depan tu, dah nak turn, so ku gagahi juwa.. tak sangka, lepas nak sampai 5km, mulanya rasa nak give up nak balik dulu, tapi lepas di encourage untuk teruskan larian, aku berjaya jugak habiskan sampai 10km! Alhamdulillah..

Thank you YOU sebab teman! I appreciate the support! Muah muah!

Love dari pelari slowyo…

(Biar slow asal stylo!)

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge