Sukanya ketahui punca dan petua turunkan darah tinggi dengan Shaklee

Sebelum kita belajar petua untuk mengatasi sesuatu penyakit, adalah lebih baik untuk memahami punca penyakit itu sendiri. Darah tinggi atau bahasa omputehnye Hypertension.
Menurut definisi, darah tinggi ialah keadaan dimana tekanan yang dikenakan oleh darah di saluran arteri lebih tinggi dari yang sepatutnya. Ini boleh membawa kepada masalah kesihatan seperti strok dan penyakit jantung. Bagaimana ia terjadi?
Punca utama penyakit darah tinggi ialah dari pemakanan kita yang tidak terkawal sejak bertahun-tahun, yang boleh menyebabkan pembentukkan plak-plak kolestrol di dalam dinding saluran darah yang akhirnya menyebabkan saluran darah mengeras. Dua punca pembentukkan plak-plak kolestrol iaitu:

1) LDL atau Low Density Lipoprotein dengan erti lain kolestrol jahat
2) Agen pengoksidaan

Dengan adanya 2 keadaan di atas, pembentukkan plak-plak kolestrol akan terus terjadi. Pengawalan makanan bekolestrol tinggi hanya boleh mengelakkan pembentukkan plak-plak baru, tetapi tidak dapat menjamin penghapusan plak-plak lama.

Jadi, apakah petua untuk turunkan tekanan darah tinggi?

  • Kurangkan berat badan
  • Bersenam dengan kerap
  • Kurangkan pengambilan garam
  • Jangan merokok
  • Kurangkan stress
  • Amalkan diet seimbang

Sebagai salah satu usaha, anda boleh mengamalkan pengambilan supplement Shaklee VIVIX, yang telah terbukti membantu dalam penurunan tekanan darah tinggi.  Malah abang ipar saya yang telah diserang strok kini begitu mencintai VIVIX kerana hasilnya yang cukup lumayan. Dia kini sudah kembali sihat dan cergas.

VIVIX dikatakan mampu mengubah DNA sel-sel badan. Ianya anti-oksida maka sangat bagus untuk mengelakkan dan menghapuskan plak-plak kolestrol lama. 

Jangan tunggu lama-lama untuk mencuba. Saluran darah anda mungkin dalam keadaan bahaya. Segera bertindak untuk mendapatkan ujian pengesahan. Amalkan hidup sihat dan permakanan seimbang, disertai pengambilan supplement. Pastikan yang semulajadi dan berkualiti seperti Shaklee.

Shaklee terjamin berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa semulajadi.

Anda boleh isi borang pesanan atau hubungi kami untuk maklumat lanjut:
 
Enna:: enna@sukavitamin.com OR Whatssap +6017 3960496 OR call +6011 28040840

Yeen:: yeen@sukavitamin.com OR Whatssap +974 55022452

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge