Sukanya kalau jadi WAHM (Work at home Mom)

Sukanya kalau jadi WAHM (Work at home Mom)

Pening, dah dua tiga hari duk pikir bab berhenti kerja, duk timbang tara mane lagi better, keja kat company sekarang, atau cuba lari dari comfort zone dan cabar diri untuk berbusiness dari rumah?
Korang ade rase macam ni tak? Gundah gulana aku dibuatnye.. Citenya bermula begini..
Maid kiteorg yg memang sangat2 kami percaya, dah habis kontrak 2 tahun, kemudian sampai masa, kami tanye nak sambung ke nak balik? Die cakap nak sambung.. Ok, Alhamdulillah.. Tapi syarat die, nak balik cuti tine puase dan raya. Okla.. Kasi can.. Bagila die balik dengan senang hatinya.
Seminggu sebelum tarikh untuk terbang pulang, aku call tanye ape cite? Jadi tak balik? Die dengan happy jawap ye, dah beli tiket nak ke Manila, nanti 3hb flight balik as promised. Alhamdulillah..
2 hari sebelum tarikh, tiba2 die call semula.. Kali ni dengn cerita drama sinetron.. ‘Tak dapat balik la pulak, bapak tak kasi’ Dalam hati aku duk pikir, aik? Dua bulan ko balik, takkan lagi 2 hari nak balik baru inform bapak? Aduiii….
So now I’m stuck. It wasn’t easy for me to trust a strangers into my family… She was recommended by one of my friend’s housemaid. And Alhamdulillah.. Turn out to be a trust-worthy maid until that day, when she broke her promise to come back, only 2 days to the date. What am I suppose to do now?
I am seriously considering quitting and concentrate on Working At Home selling Shaklee. It has potential if I push myself more. Even with my minimum effort, it got me to 4figure income, let alone if I concentrate 110% doing just that. What a dream.. Taking care of my own children and take full responsibility of them.. No longer depending on others. I noticed, I became quite lazy with the helps.
May Allah gave me light and guidance..
If any of you out there in the same situation like mine, and wishing that you could be a WAHM, come and join me.. I’ll share you the secret of successful online business.. Let’s be apart of our family. Click here to know more: Jadi ahli Shaklee

Till then,

Call/SMS/WA us for your free health consultation. 
Enna::enna@sukavitamin.com OR Whatssap +6017 3960496 OR call +6011 28040840

Yeen::yeen@sukavitamin.com OR Whatssap +974 55022452

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge