Sukanya dah tau punca sakit belakang, atasinya secara semulajadi

Terdapat beberapa faktor umum yang boleh menyebabkan sakit belakang dan sendi. Antaranya ialah;
Faktor usiaSemakin meningkat usia, semakin lemah otot-otot dalam menampung tulang belakang. Proses degenerasi tulang belakang ini juga dikenali sebagai spondylosis. Kebanyakan pesakit warga emas sering mengalami masalah ini. Tetapi ia tidak terhad kepada usia tua. Sebagai contoh, suami saya yang berusia 31tahun juga telah menjadi mangsa. (Boleh klik sini untuk baca kisah slip disc suamiku).Tahukah anda, Collagen merupakan 90% elemen utama kandungan protein tulang dan antara elemen terpenting untuk pembentukkan sendi?! Maka, kehilangan Collagen menggangu kesihatan tulang dan sendi. Kerana itu saya semakin yakin, dengan pengambilan Shaklee Collagen yang berterusan, tulang dan sendi saya terpelihara. Ianya dapat dirasai secara obvious bilamana saya yang aktif mengikuti program larian Marathon tidak pernah menghadapi masalah sakit lutut seperti yang dialami rakan-rakan lain yang sama-sama berlari.. Alhamdulillah.


Postur badan yang salahBeberapa faktor fizikal yang boleh menyebabkan sakit belakang dan sendi ialah dari postur badan dalam  mengangkat barang, berdiri dan berjalan, cara tidur dan duduk.
Semasa mengangkat badan misalnya, adalah penting untuk memastikan kita tidak menunduk, sebaliknya mencangkung dan angkat, agar kita menggunakan kekuatan tangan dan kaki secara betul dan tidak membebankan tulang belakang.
Atasi sakit belakang dan sendi secara semulajadi dengan Shaklee. 3 elemen utama dalam pembentukan tulang; Kalsium, Protein dan Vit D.

  • Ostematrix – Kombinasi supplement semulajadi untuk bekalan kalsium dan Vitamin D harian yang lengkap.
  • Shaklee Collagen membekalkan 90% protein yang diperlukan untuk pembentukan tulang dan sendi.
  • Omega Guard – Membantu mengelakkan radang sendi dan tulang. 
  • Advance Joint Health Tablet (AJHT) – Formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Hubungi saya segera.. Bulan Dec 2013 ialah bulan promosi Omega Guard! Dapatkan dengan harga yang cukup special!

Call/SMS/WA or email  
Find 

   us on facebook, like our page and receive 5% additional discount;)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge