Tak suka ubat! Apa beza dengan supplement?

Tak suka ubat! Apa beza dengan supplement?

Ada banyak jenis dadah dan tahap bahayanya seperti yang dispesifikasi. Yang tanpa sedar kita selalu pakai biasanya di label sebagai pharmaceutical drugs. Tidak kira sikit atau banyak, ia sememangnya memberikan banyak kesan buruk daripada baik. Kita sememangnya perlukan ubat untuk merawat, tetapi kita boleh mengurangkan pengambilannya dengan belajar lebih mendalam tentang bahaya ‘ubat’ itu sendiri. Bukan apa, tak nak la kita terkena side effect jangka panjang.

Fikir logik1: Pengambilan ubat berterusan boleh beri kesan negatif pd kesihatan. Ada kes sahabat kawanku yang pernah diberi ubat sakit jantung walaupun dia takde sakit jantung. Dan selepas 2 tahun, tiba-tiba dia sakit, katanya akibat dari pengambilan ubat tu. Kesian.. Tapi berbeza pula kalau makan supplement Shaklee CoQ walaupun jantung memang tiada masalah kesihatan, penggunaan coQ tidak akan beri effect sakit apa-apa, malah akan rasa lebih bertenaga!

Best kan?

Sebab itu sangat penting untuk cuba KURANGKAN penggunaan ubat dalam kehidupan kita. Kita masih tetap perlukan ubat, tapi biarlah sekadar MINIMA. Amalkan cara hidup yg sihat dan lebih bermakna. Boleh cuba mulakan dari skg.

Fikir logik2: Sinonim kalau tiba-tiba kita sakit, kita makan ubat. Sebab sebelum sakit, memang tak boleh makan ubat kan. Tetapi, haa bezanya sebelum sakit lagi, kita dah boleh makan supplement Shaklee. Malah semasa sakit pun boleh makan supplement Shaklee walaupun sedang makan ubat, dan kesan dia didapati jauh lebih baik! Menarik?

Ada kes sahabatku, lung cancer stage 4. Org kata kalo dah lung (paru2) stage 4… Tawakal je lah.. Tapi masa kemo dia ambil supplement Shaklee. Bila pergi untuk periksa sekali lagi, Doktor pun tekejut sebab dia sangat sihat, ceria. Dan yang dasyatnya kanser dia berkurangan kepada 30% dlm masa 2 bulan sahaja!

risiko pengambilan ubat

 

Supplement Shaklee dari bahan SEMULAJADI, Ubat dari drugs aka Dadah. Kenapa ianya bahaya?
Pikir-pikir la sendiri, kalau drugs tu tak bahaya, masakan kena banned? Namun, Ada juga sesetengah drugs yang diklasifikasi sebagai legal – tetapi tetap mebawa risiko berbahaya kepada pengguna.

Minda manusia biasa- apabila sakit baru nak carik ‘ubat’.. tahukah anda Supplement Shaklee tiada side effect, tetapi ubat (Drugs) ada kesan sampingan seperti yang tersenarai di bawah!

Mengikut satu study, penyakit 3 serangkai (jantung, kecing manis, darah tinggi) adalah berpunca dari PENGAMBILAN UBAT utk merawat salah satu masalah tersebut.
Haa… Haru kan. Makan ubat darah tinggi, tapi dapat pakej untuk sakit jatung & kecing manis!
Pengambilan ubat yg overdose boleh menyebabkan KEMATIAN!!!. Malah, salah makan ubat pun boleh menyebabkan MATI!
Tapi kalo makan supplement Shaklee, contoh makan AJHT untuk sakit lutut, sekali boleh hilang rabun pula! (Good side effect Alhamdulillah) Dan tak pernah ada lagi orang yang mati disebabkan telebih atau salah makan vitamin (ini fakta)

#KempenDrugsFree

Fikir logik3:  Minda manusia biasa- apabila sakit baru nak carik ‘ubat’.. tahukah anda Supplement Shaklee merawat PUNCA, berbeza dengan ubat (Drugs) yang menghapuskan SIMPTOM.Boleh fahamkan mengikut sinonim dibawah:

Contoh : Sakit kepala

Ubat : menghilangkan rasa sakit kepala dgn menjadikan salur darah membesar & melancarkan peredaran darah

Supplement Shaklee : Bantu melancarkan peredaran darah secara semulajadi

Nampak sama, tapi tak serupa. Ubat memaksa tubuh kita bekerja. dia PAKSA. Walaupun kita sudah hilang sakit, tetapi tubuh kita TERTEKAN. Bayangkan kalo org paksa kita makan. Sumbat-sumbat macam dalam videolicp viral baby kena suap tu. Dia kenyang, tapi stress.

Supplement Shaklee berbeza, kerana ia buat tubuh kita lakukannya dgn relahati.

Sbb tu ubat, kesan dia segera,tapi supplement Shaklee lambat.

Kalau berminat nak tahu tentang lanjut kesKempenDrugs Free, boleh tengok videclip dibawah;

Omega Guard Shaklee – Ibu Hamil/Menyusu, Kanak2, Pesakit from iReach HD on Vimeo.

Hubungi saya jika anda mahu bertukar kepada kehidupan yang lebih sihat!!

Yeen

SID 913391

Tel (WA) +6012 2151970

Tel (WA) +974 55022452

yeen@sukavitamin.com

Comments

  1. Betul tu. Kadang-kadang tak faham dengan setengah orang yang takut bergantung pada ubat, tapi baru batuk sejam, dialah paling sibuk cari ubat batuk.
    Fyda Noh recently posted…Ibu Hamil Kempunan Tak Dapat Minum VivixMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge