Tak suka Anemia, ketahui punca dan cara mengatasinya secara semulajadi dengan Shaklee

Tak suka Anemia, ketahui punca dan cara mengatasinya secara semulajadi dengan Shaklee

*sumber gambar: google

Ape itu Anemia?
Secara ringkas, Anemia ialah keadaan dimana jumlah sel darah merah atau jumlah Hemoglobin (Protein pembawa Oksigen) dalam sel darah merah berada di bawah normal dan menyebabkan tubuh akan mengalami kekurangan Oksigen.

Penyakit Anemia adalah penyakit darah yang paling common. Satu-satunya cara untutk mengesan Anemia ialah dengan ujian darah. Punca penyakit ini ada 2, samada diwarisi atau diperolehi.
Orang yang sering diserang penyakit ini ialah golongan wanita hamil, kanak-kanak kurang dari 2 tahun, remaja perempuan yang baru datang haid (period), orang tua (60 tahun ke atas) dan atlit perempuan.

10 simptom-simptom anda mungkin mengalami anemia:

 1. Sering letih
 2. Sering Sakit kepala
 3. Kelopak mata pucat
 4. Sering mual
 5. Ujung jari pucat
 6. Wajah pucat
 7. Sesak nafas
 8. Denyut jantung tidak teratur
 9. Rambut gugur
 10. Antibodi bdn lemah

Bagaimana cara untuk mengatasi anemia?

Badan memerlukan zat-zat mineral tambahan seperti Zat Besi, Vitamin B12 dan Folat. Zat besi terdapat pada sayuran yang berwarna hijau gelap seperti bayam, Vitamin B12 terdapat pada daging, dan folat terdapat pada pisang, jeruk, kacang-kacangan dan lain-lain.

Bagi memudahkan, cuba ambil supplement tambahan SHAKLEE yang nyata di extract dari bahan semulajadi, sentiasa selamat dan sentiasa berkesan. Apa yang dicadangkan ialah…Vitamin B.complex, Vita-lea (multivitamin dengan iron), Vitamin C dan ostematrix. Anda pasti akan rasa kelebihan dan kelainan mengamalkan produk Shaklee.

Bagaimana vitamin-vitamin di atas dapat membantu mengatasi masalah Anemia? 

Shaklee B Complex

 • B Complex Shaklee adalah unik kerana ianya telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B. 

Vitalea with Iron Formula

 • Vita-Lea kaya dengan iron (zat besi) di mana ia adalah sangat bagus untuk masalah mudah pitam atau mudah pening ataupun masalah Anemia. 

Sustained Release Vitamin C  

 • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. 
 • Ia juga membantu dalam penghadaman zat. Di samping itu Vitamin C juga meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh (cth: selsema).
 • 1 biji vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? 
 • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah


Ostematrix (Kalsium)

 • Menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
 • Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.
 •  
Call/SMS/WA no to order: 
Yeen:: SID 913391
 +6012 215 1970 (WA)
OR Whatssap +974 55022452

 

 

We deliver within Malaysia and Qatar and also postage to worldwide! 
  

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge