Sukanya produk kecantikan terbaik untuk kulit dan poket anda

Sukanya produk kecantikan terbaik untuk kulit dan poket anda

Terdapat bermacam-macam produk kecantikan di Malaysia. Beratus-ratus jenama yang entah apa-apa, sampai kita pun pening, tak tahu nak pilih yang mana terbaik untuk kita kan? Harini saja nak share tips untuk mencarik produk kecantikan yang paling sesuai dan terbaik bukan saja untuk kulit, malah untuk poket juga :)

Tips 1: Kenali jenis kulit kita dan keperluannya

Perhatikan kulit kita, dan kaji bagaimana cara yang terbaik untuk menjaga kecantikkannya. Ini kerana, untuk setiap jenis kulit yang lain, lain cara penjagaannya. Terdapat 5 jenis kulit:

Normal – Jenis kulit yang paling jarang berlaku masalah. Kulit sentiasa anjal dan sihat.

Kering – Sering menimbulkan masalah seperti kulit kasar, kedut dan pori-pori berlubang. Kulit jenis ini sangat memerlukan pelembap.

Kulit berminyak – Jenis kulit paling senang menimbulkan masalah seperti jerawat, blackheads dan lubang pori yang besar. Kulit jenis ini sentiasa nampak berkilat dan berminyak dan sangat mudah untuk menunjukkan unsur-unsur penuaan seperti kedut.

Kulit jenis gabungan – Merupakan jenis kulit terbanyak di dunia. Sesetengah kawasan muka kering, dan sesetengah kawasan berminyak menyebabkan ketidaksekataan.

Kulit sensitif – Jenis kulit yang sentiasa terasa kering dan ketat. Sangat sensitif pada perubahan menyebabkan kulit menjadi merah. Memerlukan penjagaan yang rapi dan istimewa.

Untuk benar-benar kenal jenis kulit anda dan mendapatkan produk kecantikkan terbaik untuk kulit berjumpalah dengan dermatologist. Selamat dari tidak membazir wang pada produk yang tidak sesuai dari awal, selamat poket anda :)

Mengenalki jenis-jenis kulit untuk penjagaan kecantikan optimum

Kenali jenis-jenis kulit untuk penjagaan kecantikan optimum

Tips 2: Kenali produk kecantikan yang memenuhi keperluan jenis kulit.

Sebelum bertindak membeli apa-apa produk, adalah lebih baik mengenali kebaikan produk itu untuk jenis kulit anda agar tidak menyesal dikemudian hari. Kalau kulit kering, kena tahu pencuci muka yang jenis mana yang sesuai, kalau kulit berminyak, kena faham makanan apa yang tidak sesuai, dan sebagainya.

Bagi saya pula, penjagaan kecantikan kulit yang paling bagus dan berkesan adalah dari dalam. Sebab itu saya mengamalkan pengambilan Shaklee Collagen powder. Bancuh dan minum setiap hari! Mudah saja! (Boleh juga baca testimonial Shaklee Collagen powder di sini. Memang rasa rasa ia adalah produk kecantikan terbaik untuk kulit saya yang agak bermasalah sebelum ini).

Yang lagi best, serbuk kolagen ini juga boleh dijadikan sebagai masker yang seolah-olah memberikan kulit satu nafas baru setiap kali mengaplikasi! Untuk masker, satu sachet, boleh dapat sebanyak 3 kali. Sangat jimat berbanding masker readymade di farmasi!

Tips 3: Buat perbandingan antara calon-calon produk

Perbandingan tidak hanya pada harga. Harga sepatutnya jadi faktor terakhir dalam memilih. Apa yang lebih penting ialaha, untuk kita kenali betul-betul produk yang dicadangkan dan pastikan ianya dari sumber yang selamat. Periksa bahan-bahan agar tidak ada mengandungi bahan berbahaya. Ini kerana, banyak produk yang menggunakan bahan kimia yang berbahaya untuk memberikan kesan cepat tetapi memudaratkan kesihatan. Maka berhati-hatilah!

Produk Shaklee memang sentiasa dijamin semulajadi, selamat dan berkesan! Dalam penghasilan satu-satu produk Shaklee, para saintisnya telah menjalahkan beribu-ribu ujian klinikal bagi memastikan bahan-bahan bukan saja semulajadi dan selamat, malah memberikan kesan!

Tips 4: Gunakan produk secara konsisten untuk beberapa bulan untuk merasakan perbezaan.

Selepas kita jumpa produk yang sesuai, kita perlu konsisten menggunakannya untuk pastikan kesesuaian. Tak bolehla baru cuba seminggu dah terus cakap tak bagus kan? Mungkin tindak balas yang kita rasa dalam seminggu tu sebenarnya dalam proses pembaik-pulihan :) Maka teruskan usaha dan bersabar sedikit.

Hubungi saya jika anda turut mahu mencuba Shaklee Collagen powder. Bulan ini promosi beli 6 PERCUMA 1 dengan kelayakan jadi ahli Shaklee bernilai RM65 secara PERCUMA! Jimat dah hebat!

Jika nak cuba produk kecantikkan luaran (pencuci, pelembab dan sebagainya) boleh cuba set Shaklee Nutriwhite atau set Enfuselle Shaklee 

Bertindak segera sebelum promosi tamat!

Yeen

SID 913391

Tel: +6012-2151970

yeen@sukavitamin.com

Trackbacks

  1. […] kelebihan dan kebaikan kolagen Shaklee berbanding jenama-jenama lain di Malaysia. Seperti entri terdahulu, saya sarankan agar kita kenali dahulu keperluan kita dan kelebihan yang ditawarkan oeh produk […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge