Cabaran sukaRUN: Puasa dan 50 hari aku berlari

Cabaran sukaRUN: Puasa dan 50 hari aku berlari

Semalam berjaya jugak berlari untuk hari ke 4 walaupun berpuasa. Satu lagi benda yang tak sangka-sangka boleh sebenarnya. Sebelum ni takut nak cuba, kang haus gila macam mana, kalau kaki lemah longlai camane, sekali sebab dah terjebak dengan cabaran #50hariakuberlari ni, terpaksa la jugak teruskan. Mula-mula pikir mungkin boleh berlari selepas berbuka, tapi hati rasa […]

Cabaran sukaRUN: #50hariakuberlari day 1-3

Cabaran sukaRUN: #50hariakuberlari day 1-3

Hari ni masuk hari ke 4, so far yang dicabar masih terasa nak teruskan dengan pasrah, belum ada kata-kata negatif untuk berhenti. šŸ˜† Kenapa sahut cabaran #50hariakuberlari Kalau korang salah seorang yang tiba-tiba terus hilang minat untuk berlari mungkin disebabkan doing too much too soon macam aku, maybe ini dapat membantu. Dalam artikel yang dibaca […]

Hammer GEL pilihan tenaga tambahan pelari marathon sukaRUN

Hammer GEL pilihan tenaga tambahan pelari marathon sukaRUN

Antara persediaan penting untuk berlari marathon ialah makanan supplement, untuk memastikan tenaga kekal berpanjangan malah menambah performance pelari. Pilihan terbaik bagi sukaRUN ialah Energy GEL jenama Hammer.. memang sedap dan mantap! Kenapa Hammer GEL adalah yang terbaik untuk pelari marathon? Rock solid energy Raises blood sugar levels fast Smooth & easy to digest Made with […]

sukaRUN Review: Persediaan ke New York marathon 2015

sukaRUN Review: Persediaan ke New York marathon 2015

Pengalaman kali ni sangat berbeza dari event-event larian antarabangsa yang pernah kami sertai. Ternyata event terbesar ini sememangnya bertaraf world class. Dari berbulan-bulan sebelum event dah tersusun bermacam-macam to-do list untuk melancarkan perjalanan peserta, not just about the training and going to run, tapi pendaftaran pengangkutan dan beg check-in dan sebagainya yang akan siap-siap diprint […]

Tips sukaRUN: 4 Cara daftar masuk New York marathon

Tips sukaRUN: 4 Cara daftar masuk New York marathon

Kalau nak tahu, untuk masuk New York marathon, bukan semudah tiba-tiba rasa nak masuk, register jela. Disebabkan popularitinya dan jumlah quota, hanya sesetengah pelari yang bertuah akan terpilih! Anda boleh cuba salah satu cara di bawah untuk melayakkan diri berlari di major marathon terbesar di dunia ini! 1. Cara pertama daftar masuk New York marathon: […]

Macam bermimpi sukaRUN di New York Marathon 2015

Siapa nak sangka, akhirnya berakhir sudah larian full marathon aku yang kedua di New York, salah satu event major marathon yang terbesar di dunia dengan jumlah peserta seramai 50 ribu orang! Beberapa bulan nak sampai ke November, macam-macam hal dah jadi, sampai aku pun dah rasa takkan sampai ke New York. Tapi rezeki aku masih […]

sukaRUN review Larian Antarabangsa Jambatan Sultan Mahmud 2015

sukaRUN review Larian Antarabangsa Jambatan Sultan Mahmud 2015

Sekali lagi sukaRUN sangat bertuah diberikan peluang untuk berkongsi pengalaman seorang rakan runners yang baru selesai berlari di acara larian antarabangsa Jambatan Sultan Mahmud pada 19 September 2015. Jom kita baca perkongsian dari Nik di Terengganu! —————————- Larian Antarabangsa Jambatan Sultan Mahmud 2015, merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh kerajaan negeri Terengganu. Acara tahun ini […]

5 pilihan seluar lari terbaik sukaRUN

5 pilihan seluar lari terbaik sukaRUN

Aku rasa ada ramai yang mempunyai masalah untuk membuat pilihan seluar larian terbaik untuk diri sendiri. Apa yang kita cari dan pentingkan semasa mencari seluar larian? Warna, jenis kain? Kualiti? Atau style semata-mata? Kali ni, aku nak kongsikan 5 pilihan seluar lari terbaik bagi sukaRUN, kot-kot ada yang pening tak tahu nak cari mana. Men:Ā Salomon […]

sukaNYA cara mudah toning badan dari rumah!

sukaNYA cara mudah toning badan dari rumah!

Mungkin ramai yang sudah bosan dengan rupa paras badan sendiri dan mahukan perubahan. Apa yang lebih penting ialah, kita nak berubah untuk diri sendiri, bukan untuk orang lain, kan? Jom tengok perkongsian fitgirlsworldwide yang di rumuskan dalam satu gamba mudah, cara untuk toning badan hanya dari rumah! Tips untukĀ Busy Mommy nak berlari danĀ beranak kecil Home […]

Sukanya Review Taiping Raintown Half Marathon 2015

Sukanya Review Taiping Raintown Half Marathon 2015

Minggu lalu SukaRUN dijemput oleh Majlis Pembandaran Taiping bahagian pelancongan untuk membuat liputan acara larian “Raintown Half Marathon” di Taiping, Perak. Wakil SukaRUN (Zue)Ā yangĀ turut mengambil bahagian dalam acara Half Marathon dengan besar hati membuat review Taiping Raintown run ini. Jom Baca perkongsian menarik Zue!! RAINTOWN HALFMARATHON 2015 Seawal 4pagi di sekitar kawasan Taman Tasik Taiping […]