Sukanya Kapten Amerika Marathon di New York 2014

Sukanya Kapten Amerika Marathon di New York 2014

Kumpulan Pelaristyloyo yang diasaskan oleh kapten Syafie semakin dikenali ramai. Yang besnya disebabkan geng Pelaristyloyo (PSY) ni, kami perasan makin ramai semangat nak join lari. Baguslah, kita memang perlu cabar diri untuk berubah kepada yang lebih baik setiap hari. Mulakan langkah pertama, even untuk 100 meter pertama, kalau dah melangkah, anda sudah dikira berjaya!

Friday morning baru ni geng kami berjaya lari race Doha College 5km dan 10km. Seronok jumpa ramai orang Malaysia yang join sama terutamanya orang-orang malays yang selama ni kebanyakkannya tidak berapa minat dengan berlari. Yang lebih membanggakan, hari yang sama terdapat 2 event larian berbeza, dan ada wakil geng PSY untuk kedua-dua event! Yang lebih membanggakan, event malam itu International 6:50 km relay, team PSY berjaya habiskan dalam rekod yang sangat baik! Kebanyakkan pelari berjaya tembus Personal Best masing-masing. Tahniah! Dah lari pagi 10 km/ 5 km untuk Doha College, malam masih mampu berlari dengan baik lagi.

Syafie di NYC Marathon 2014

Berbalik pada cerita kapten Syafie yang dah berjaya tamatkan larian marathon ke 8 beliau di New York City Marathon 2014. Ini merupakan yang terakhir kerana dia akan berehat selama 3 tahun dari berlari Marathon untuk recover dari injury, tapi dia tetap akan teruskan dengan Half Marathon dan siri Triathlon. Memang semangatnya tinggi, menjadi inspirasi kepada semua! Tahniah sekali lagi kapten!

Chop! Recover dari injury???

Dah training beriya sakan pun boleh injured ke?!

Yes!

Sebab tu pentingnya untuk kita bersedia dari segi fizikal dan mental. Larian 42 km itu bukanlah mudah.. teramat mencabar kekuatan minda dan fizikal. Maka persediaan awal amat-amat penting. Di sini suka saya sarankan beberapa produk yang boleh membantu dalam usaha sesiapa saja untuk berjaya dalam larian Marathon (atau kurang);

Lindungi sendi anda dari injury dengan pengambilan konsisten set sendi Shaklee yang terdiri dari AJHTOstematrix dan Omega Guard Shaklee. Jangan risau kalau belum sakit dan tidak rasa anda perlukan set ini, kerana bagi supplement Shaklee, mencegah lebih baik dari merawat! Malah, tidak ada bahaya jika ambil mana-mana supplement semulajadi Shaklee walaupun anda tidak mempunyai masalah kesihatan! Ini kerana ianya dijamin selamat! Malah anda akan berasa lebih sihat dalam kehidupan sehari-hari!

Performance drink – Boleh jadikan PD satu minuman wajib semasa larian. Ia merupakan formula khas untuk para angkasawan Amerika! Shaklee sangat terkenal dikalangan para atlit taraf Olympics, maka tidak hairanlah kenapa ianya supplement no 1 di USA. PD bukan saja membantu untuk replenish kembali kehausan, tetapi ianya jauh lebih baik dari minuman isotonik yang lain kerana kandungan gulanya yang rendah!

ESP – Boleh cuba ambil sebagai minuman sebelum larian, untuk memberikan bekalan protein dan tenaga berpanjangan. Banyak testimoni telah dikumpul berkenaan minuman ESP sebelum larian, terasa banyak perbezaan!

Berminat?

Hubungi saya segera untuk pertanyaan lanjut!

YEEN

SID 913391

Tel (WA) +6012 2151970

Tel (WA) +974 55022452

yeen@sukavitamin.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge