sukaNYA cara bagaimana kekalkan tenaga berpanjangan dan bina otot!

sukaNYA cara bagaimana kekalkan tenaga berpanjangan dan bina otot!

Ok, sebenarnya lama kami tak kongsikan kebaikan produk yang kami dah ambil dan sebati selama lebih kurang 3 tahun lebih. Dulu-dulu memang ikutkan Mr.Ai taknak pun cuba protein shake Shaklee atau nama manja dia ESP ni. Ramai pun kawan-kawan pelari yang aku cuba yakinkan untuk cuba, taknak cuba. Nak-nak kaum lelaki, memang kalau boleh, lebih sanggup ke kedai supermarket beli air protein dalam botol yang dah siap sedia diminum dari kena bancuh sendiri!

Testimoni-ESP-bina-otot

Tapi sejak kebelakangan ni, aku nampak Mr.Ai dah selalu ambil ESP, in fact sebenarnya dah berbulan-bulan. Dia kata dia nak cuba tengok, betul tak ESP ni boleh tolong dia bina otot. Memang Mr.Ai takde ambil air protein lain selain ESP. Macam abang-abang sado yang lain, aku tau sure ambik whey protein. Tapi atas dasar nak cuba dan buktikan, Mr.Ai hanya ambik ESP.

Bagaimana-ESP-bina-otot

Ok, sekarang memang nampak sangat perubahan pada badan dia. Ketak-ketak ok. Cukuplah, nak otot besar-besar sangat pun aku tak approve hahaha. Lagi best, dia sekarang yang sendiri akui, ESP memang bagus, dia rasa bertenaga sentiasa. Sekarang ni lagilah, dia baru jer mendaftar untuk masuk Half-Iron man (Triathlon) Challenge Bahrain yang akan berlangsung November 2015.

Dia tak pernah tahu berenang. Tapi dia sahut cabaran untuk belajar berenang. Dan sekarang memang respect, dah boleh float-float dekat air dalam. Good for him! Walupun dalam bulan Ramadan, masa berpuasa ni, dia masih tetap teruskan latihan. Kalau nak tahu, half iron man ni, cabarannya ialah berenang dekat laut 1.9 km, berbasikal 90km dan berlari 21 km (half marathon)

 

Aizal-latihan-Triathlon-ESP-kekal-bertenaga

So, tempoh hari, selepas teman aku berlari 5km, dia sambung pulak cycle 20km, habis latihan dah dekat tengah malam. Esok nak kena kerja jam 6 pagi. Tapi dia pesan, sekarang mesti dia nak minum ESP! Sebab protein shake ni cara termudah nak sembuhkan kembali otot yang ‘letih’ training. Dan ia umpama kasi ‘makan’ same otot2 untuk membesar! Dan langsung, dengan ESP, dia tetap bertenaga dan cergas untuk berpuasa esoknya..

Well done! Memang salute usaha dia. Semoga istikomah. Kerana, dengan adanya orang perfikiran positif begini, barulah aku akan turut terjangkit sekali hehehe.

Nak cuba?

Beli@sukaRUN.com

beli sekarang

Comments

  1. Huhu..baguslah esp ni..boleh bantu berikan tenaga..musim2 bulan puasa ni ok gak..haha
    Hafizul recently posted…Pendapatan Ke-27 Panduan Menjahit BajuMy Profile

  2. Haaaa…sekali dah kene penangan ESP, baru tahu…hehe

    Kalau nak lagi power, boleh add on Cinch Shake plak lepas ni :)
    myliferia recently posted…Makanan Pelengkap Bantu Hari-hari Yang Aktif Pada Bulan PuasaMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge