Sukanya kebaikan dan kelebihan Phytocol-ST Shaklee

Sukanya kebaikan dan kelebihan Phytocol-ST Shaklee

Tentang kolestrol

Statistik menunjukkan 1 dari 3 orang dewasa di Malaysia sekarang berpotensi menghidap sakit jantung yang berpunca dari tahap kolestrol yang tinggi. Terdapat banyak kematian yang disebabkan penyakit jantung. Penyakit jantung kini bukan lagi penyakit orang-orang tua! Contoh selebriti yang meninggal pada usia muda kerana penyakit berpunca dari kolestrol tinggi adalah:

Sakit jantung bukan lagi penyakit orang-orang tua.

Hani Mohsin meninggal sakit jantung pada usia 41 tahun

Died at age of 25 due to Stroke

Jacky Ng Kiat Kee (pemain basketball) stroke pada usia 25tahun

 

Faktor utama terjadinya penyakit jantung dan stroke adalah disebabkan penyempitan pembuluh darah. 15% dari kadar kolesterol dalam tubuh adalah hasil penyerapan dari makanan, manakala 85% lagi dari pembentukan kolesterol dari dalam tubuh. Kolesterol sebenarnya terbahagi  kepada kolesterol baik dan kolesterol jahat. Kolesterol jahat memiliki kadar lipoprotein yang rendah (LDL) yang merupakan pembawa kolesterol di dalam darah. Sedangkan kolesterol baik (HDL) , bila kadarnya tinggi dalam darah dapat mengurangi terjadinya penyempitan pembuluh darah.

Tahukah anda?

Lebih dari 80 kajian membuktikan fitosterol membantu untuk menghalang penyerapan kolestrol dalam salur darah. Fitosterol membantu untuk menghalang penyerapan kolestrol. 10% penurunan LDL kolestrol juga akan menurunkan risiko penyakit jantung sebanyak 20%. Fitosterol juga membantu untuk kesimbangan tindakbalas imun bagi mengurangkan serangan jangkitan viral dan bakteria serta mengurangkan simptom alahan, keradangan dan penyakit jantung.

Phytocol-ST Shaklee membekalkan 2000 mg fitosterol sehari seperti yang disarankan oleh National Institute if Health. Fitosterol menghalang penyerapan kolestrol!

Kenali simptom-simptom masalah jantung

 1. Keletihan
 2. Ketat dibahagian tengkuk
 3. Degupan jantung yang pantas atau tidak setara (apabila berada dalam keadaan rehat)
 4. Kuat berpeluh
 5. Nafas pendek
 6. Kurang selesa dibahagian dada

Faktor-faktor penyebab masalah jantung

 1. Merokok (terdapat 4 ribu bahan kimia dalam satu batang rokok!)
 2. Berlebihan berat badan
 3. Tekanan
 4. Hati tidak sihat
 5. Makanan!

Bagaimana Phytocol-ST membantu menurunkan paras kolestrol secara semulajadi.

Cuba lihat video di bawah dan bandingkan bagaimana Phytocol membantu dalam menghalang penyerapan kolestrol ke dalam darah.

Video pergerakan kolestrol SEBELUM pengambilan Phytocol-ST

Video pergerakan kolestrol SELEPAS pengambilan Phytocol-ST

Pemakanan rakyat Malaysia sememangnya terkenal dengan tinggi kolestrol. Contoh pemakanan sehari;

Sarapan pagi: Nasik lemak (213mg)

Tengah hari: Mee goreng (376 mg)

Makan malam: Tomyam seafood (353 mg)

Sehari sudah lebih dari yang disarankan! America Heart association mencadangkan pengambilan kolestrol untuk dewasa normal kepada kurang dari 300mg sehari, manakala untuk yang berpenyakit kepada kurang dari 200mg. Pengambilan phytocol-st berterusan sebanyak lima kali sehari pun tidak membawa apa-apa masalah, malah sangat bagus untuk ANDA! Kalau anda seorang pengemar makanan, AWAS! anda mungkin akan menerima nasib yang sama jika tidal bertindak dari sekranag! Cubalah Phytocol-ST Shaklee, keluaran bermutu yang dijamin selamat, berkesan dan semulajadi!

Berminat?

Hubungi saya segera!

YEEN

SID 913391

Tel (WA): 012-2151970

yeen@sukavitamin.com

Comments

 1. ohh memang bagus kan produk phytocol shaklee ni :)
  puteri kasih recently posted…Khasiat Daun PegagaMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge