Tips sukaRUN: 7 Kebaikan berenang untuk pelari samada untuk performance atau pembaik-pulih recovery

Tips sukaRUN: 7 Kebaikan berenang untuk pelari samada untuk performance atau pembaik-pulih recovery

Sejak aku belajar berenang, aku mula jatuh cinta dengan perasaan best selepas selesai sesi swimming. Yang paling ketara ialah bagi tahap kecergasan minda. Seriously lepas habis swimming memang segar bugar, walaupun sebenarnya dah masuk waktu tidur. Then, sejak berlari setiap hari demi cabaran #50hariakuberlari kaki yang agak nak rasa sakit, bila abes je run terus […]

sukaNYA cara mudah toning badan dari rumah!

sukaNYA cara mudah toning badan dari rumah!

Mungkin ramai yang sudah bosan dengan rupa paras badan sendiri dan mahukan perubahan. Apa yang lebih penting ialah, kita nak berubah untuk diri sendiri, bukan untuk orang lain, kan? Jom tengok perkongsian fitgirlsworldwide yang di rumuskan dalam satu gamba mudah, cara untuk toning badan hanya dari rumah! Tips untuk Busy Mommy nak berlari dan beranak kecil Home […]

Tips sukaRUN: 5 jenis pakaian larian terbaik untuk cuaca panas.

Tips sukaRUN: 5 jenis pakaian larian terbaik untuk cuaca panas.

Musim panas ni, memang rasa malas sikit nak keluar berlari. Bahang tak ingat. Tapi advantage berlari masa musim panas ni, kalau lari 3km, hasil peluh macam dah lari 10km! macam masuk bilik sauna, Best! Apa-apa pun, pastikan pemakaian baju yang sesuai untuk keselesaan berlari. Sebab kalau sila haribulan, baju yang dipilih boleh menyebabkan masalah kesihatan! 5 […]

sukaRUN info: 5 kemungkinan penyakit semasa & selepas berlari Marathon & cara atasi

sukaRUN info: 5 kemungkinan penyakit semasa & selepas berlari Marathon & cara atasi

Ok, seperti yang dijanjikan di entri semalam, semasa kita berlari marathon, ada beberapa kemungkinan penyakit atau masalah kesihatan yang berisiko untuk menyerang. Kami di sukaRUN telah mengumpul maklumat dan tips-tips pencegahan sebagai persediaan pelari-pelari agar tidak terkejut kot-kot diserang nanti. Apa yang kami kongsikan adalah antara sakit yang paling-paling biasa menyerang semasa berlari marathon. 1. Sakit […]

tips sukaRUN: Persediaan untuk larian Half Marathon

tips sukaRUN: Persediaan untuk larian Half Marathon

Baru-baru ni, sukaRUN diajukan soalan apakah persediaan yang biasanya dibuat untuk larian Half Marathon. Sebab ramai juga yang masih baru dan pertama kali akan berlari half marathon sejauh 21 km. Mungkin ada rasa debaran dan tidak pasti apa yang sepatutnya dilakukan. Yelah mesti agak nervous kan. Jangan risau, untuk kurangkan rasa gugup, pastikan kita bersedia […]