Sukanya ESP elak penat, cerdas lari 10km tanpa henti

Sukanya ESP elak penat, cerdas lari 10km tanpa henti

Siapa saja perlukan ESP. Samada anda baru menjalani pembedahan, atau seporang ibu yang baru melahirkan anak, ibu menyusu badan, atau mungkin baru sahaja hamil, mungkin bakal pengantin, pelajar, atau sekadar mahu kuruskan badan atau mahu mencantikkan kulit atau boleh juga untuk menambah berat badan? Semua orang perlukan!

Seperti yang diceritakan haritu, saya biasanya akan keluar jogging pagi Jumaat, biasanya berbekalkan buah pisang, tetapi kali ini, kerana tidak ada pisang, saya gantikan dengan ESP sahaja. Tak sangka, bukan setakat ia bantu perut kenyang, malah saja jadi terlebik energetik! Berlari lebih bersemangat tidak seperti selalu! haha.. kawan-kawan terasa sangat pelik.

Bagaimana ESP membantu memberikan tenaga tambahan untuk jogging 10km tanpa penat?

ESP atau nama penuhnya Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam. Sebab itu, pengalaman tempoh hari saya mampu berlari pada heart rate yang lebih tinggi tetapi tidak berasa penat, malah terasa seronok!

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur, tua atau muda.

jogging 10km tanpa letih

Tahukah anda, Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Malah ESP bukan sekadar pemberi tenaga tambahan, ia turut sama memberikan faedah penting seperti;
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
Awet Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, membekalkan 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee bantu mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
Memerlihara Fungsi Prostat Lelaki – Di dalam kacang soya terdapat genistein yang telah terbukti mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia membantu untuk memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga turut memerlihara rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kemlembutan otot-otot maka mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan  parut.
Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dan lain-lain.
Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi dan jeragat.
Memperbaiki Memori – Menguatkan daya ingatan,
Memberikan kecergasan,
Meningkatkan keupayaan seksual, dan bermacam-macam lagi!
Satu kebaikan ESP yang paling best saya rasa ialah pembekal tenaga tambahan disamping membantu dalam proses menguruskan badan. Anda pun tahukan, untuk kurus kita perlu tekankan 3 konsep,
1) Detoks
2) Bakar lemak
3) Bina otot

testimonial esp untuk kurus

Kalau nak tahu lebih lanjut pasal bagaimana ESP bantu untuk kurus, stay tune :)
Interested nak cuba ESP?
beli sekarang
Atau Call/SMS/WA no to order: 


Yeen::

ID 913391
yeen@sukaRUN.com
OR Whatssap +6011- 3222 0001
+974 55022452 (Shaklee in Qatar)
**We deliver within Malaysia dan Qatar

Comments

  1. memang banyak kelebihan mengambil ESP ni ye :)
    puteri kasih recently posted…Jom Beli Belah Di MYCyberSale 2014My Profile

  2. ESp memang best..banyak kelebihan esp ni
    Rokiah Abdul Hamid recently posted…Promosi ESP Shaklee Giler Kentang!My Profile

  3. Wow..hebatnya jogging 10km..i jln kaki 1km pun dah rasa penat sebab kurang stamina..hehe..rasa macam nak start jogging je

    • mula-mula memang payah, tapi cuba je buat slow slow.. dulu mase awal2 nak cuba, saya walk-run utk 3 km, lepas tu tambah skit 5km.. lepas tu cuba lari tanpa henti 3km, then 5km.. dan seterusnya.. insyaaAllah sesiapa saja pasti boleh! :)

  4. ESP! haha

Trackbacks

  1. […] kecil-kecilan, berlari 3km, 5km lepas tu sikit-sikit naikkanla Kalau nak boost tenaga, boleh cuba ESP macam yang diceritakan dalam entri sebelum […]

  2. ebola map says:

    ebola map

    Apakah rahsia ko lari laju kali ini? | Sukavitamin

  3. […] sejak kebelakangan ni, aku nampak Mr.Ai dah selalu ambil ESP, in fact sebenarnya dah berbulan-bulan. Dia kata dia nak cuba tengok, betul tak ESP ni boleh tolong […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge